Seger: Måste rusta för Champions League

SM-guldet är firat för Rosengård.

Nu påbörjas jobbet inför nästa säsong.

Nu väntar Champions League och då måste klubben också rusta för det, säger lagkaptenen Caroline Seger.

21 oktober 2019 05:30

Efter gårdagens guldfirande får Rosengårdsspelarna en ledig måndag av tränaren Jonas Eidevall. För sportchefen Therese Sjögran väntar ett hårt arbete för att bygga en trupp inför nästa säsong.

Det går inte att lägga sig på latsidan, men det är det här som är roligt. Nu bygger vi för nästa år och den truppen vi har är otroligt bra redan. Den ska bara spetsas till lite, säger Sjögran.

"Otroligt spännande"

Landslagskaptenen Caroline Seger väntas förlänga med klubben, men även spelare som Nathalie Björn, Sanne Troelsgaard, Johanna Rytting Kaneryd, Ebba Wieder och Mie Leth Jans sitter på utgående kontrakt.

Det är klart att vi kommer tappa någon och vi kanske tappar någon nästa sommar. Jag hoppas ju inte det, för den här truppen är väldigt spännande och ung. Jag hoppas och tror att vi kan ha den så intakt som möjligt till Champions League nästa höst, säger Sjögran.

Tränaren Jonas Eidevall, som återvände till klubben inför fjolårssäsongen, ser fram emot spel ute i Europa igen.

Det känns som en otroligt spännande trupp att kunna ta ut i Europa nästa år med rätt rekrytering, säger han.

Vilka rekryteringar han vill se avslöjar han dock inte.

Jag har väl en lista, men jag ska synka den med andra också. Jag får nog hålla mig där så att de inte behöver läsa det i massmedia, säger han och skrattar.

TT: Vad behöver ni utveckla spelmässigt för att lyckas i Europa?

Vi släpper in för mycket mål. Vi har haft en väldigt frejdig offensiv under hösten, men det är få nollor vi har hållit här i höst och det håller inte om vi ska spela mot de bästa lagen i Europa. Det är den bistra sanningen. Där måste man ha en mycket mer stabil defensiv än vad vi har haft.

Under våren och sensommaren tappade Rosengård tunga namn som Anja Mittag, Iva Landeka och Lisa-Marie Utland. Ett starkt sommarfönster med värvningar som Anna Anvegård (nio mål för Rosengård), Jelena Cankovic (två) och Sofie Svava (tre) lyfte dock Malmöklubben tillbaka till mästartronen.

Vi gjorde ett jättebra fönster och kunde bibehålla kvaliteten som vi hade i våras. Vi gör ju ett ryck efter VM och det höll vi hela vägen ut, säger Sjögran.

Ha ett eget spel

Landslagskaptenen Caroline Seger menar att klubben nu måste rusta för Champions League.

Man kan inte bara lägga sig på latsidan och tro att man är världsmästare bara för att man har vunnit en titel. Det är på det igen och jobba ännu hårdare igen nästa år, säger mittfältaren.

Hon tror att Rosengårds spel under Jonas Eidevall kan fungera ute i Europa.

Jonas har varit tydlig med att vi inte ska vara med i Champions League för att försvara oss vidare. För vår del handlar det om att ha vårt eget spel och förlita oss på det oavsett vilka lag vi möter där ute, säger Seger.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Kihlström/TT