Så gick det i division sex-fotbollen

Det spelades ett flertal matcher i division 6 under fredagskvällen med lokal anknytning.

9 augusti 2019 22:47

Hammarsgärde-Frödinge: 1–2

Frödinge/Brantestad vände underläge till seger med 2–1 borta mot Hammarsgärde.

Hemmalaget ledde med 1–0 paus, men med två mål inom loppet av sex minuter så hade gästerna vänt underläget till ledning i andra halvlek.

– Jag tycker det var ett rättvist resultat. De var lite bättre i första halvlek och vi bättre i andra halvlek samt skapade lite flera målchanser, säger Robert Blomberg i Frödinge/Brantestad.

Bäst hos gästerna var Jonathan Andreasson och Axel Hoppe Adolfsén.

Hammarsgärdes mål gjordes av Filip Wilke. Frödinge/Brantestads målskyttar var Pontus Thuresson och Alex Gunnarsson.

Tolg-VSGF/JAIK: 4–0

Virserum/Järnforsen var underdogs inför matchen – och de hade faktiskt inte så mycket att säga till om under själva matchen heller.

– Det var ett mycket bra lag vi mötte, det visste vi. Men jag tycker ändå att 4–0 till dem var siffror i överkant. Segern var ändå rättvis, men lite jobbigt att vi släpper in tre mål på fasta situationer, där de två första kom efter hörnor som gick rätt in i mål, säger Emir Asic.

VSGF/JAIK hade inga hundraprocentiga chanser i matchen mot detta Tolg, som gick upp i serieledning. Bäst i Virserum/Järnforsen var Axel Arvidsson och Erik Arvidsson.

Ankarsrum-Hebe: 4–1

Toppen mot botten i division sex när Ankarsrums IS besegrade IF Hebe under fredagen med 4–1 på hemmaplan. AIS gick upp till en 3–0-ledning i första halvlek genom mål av Jesper Skälhammar, Robin Thorén Johansson och Christoffer Fröberg. 3–0 stod sig till halvtidsvilan och direkt i inledningen av andra halvlek kom också 4–0. Den här gången genom Adam Edström. Hebe fick in ett tröstmål i den 55:e minuten genom Rasmus Sandsborg men kom aldrig närmare än så.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Allvin/Rikard Nilsson/Haris Dreco