SK Lojal–Målilla 4–2

Viktor Gimolli, Lojal:

– Det känns jättebra med första hemmasegern för säsongen. Vi hade kontroll på det men vi möter ett hårt kämpande lag. Vi höll undan till slut.

Extra beröm till Ayman Abdulaha, Ali Osman Said och Jetmir Shehi.

Målskyttar, Lojal: Armend Mahmutaj, Flamur Mullali, Aziz Ahmed Atai, Ayman Abdulaha.

Patrik Gunnarsson, Målilla:

– Vi börjar halvtaskigt som vi har gjort ett par matcher, vi är väldigt försiktiga och får inte ut nåt spel utan mest stillastående. Lojal är samtidigt riktigt bra rättvända och äter upp oss lite. De gör två mål innan vi gör en reducering från "Lövet" (Andreas Lövgren).

Lövgren gjorde också 3–2-mål.

– Han kommer in och gör en bra match. Det känns lite sådär och att han är äldst i laget och är bäst. Jag är inte riktigt nöjd med glöden, de är lite hetare. Som jag känner nu så tycker jag inte att vi kommer upp i nivå, säger Gunnarsson.

Södra Vi–Stjärnan 1–3

Södra Vi hade det tufft i toppmötet med Stjärnan. Gästernas Mårten Rosén var på spelhumör och hade via två mål sett till att gästerna var i ledning med 2–0 i den 47:e matchminuten. 3–0 kom också med halvtimmen kvar och SVIF hade inte mycket att sätta emot. Fredric Carlsson tröstmålade på slutet på straff och fastställde förlustsiffrorna 1–3.

– Stjärnan är bättre än oss i första, men till andra halvlek höjer vi oss. Men vi får inte riktigt till det i dag och känns inte hundraprocentiga. Det räcker inte mot ett så fysiskt lag som Stjärnan, säger SVIF-tränaren Peter Magnusson.

Extra plus får Arvid Karlsson och Pontus Holm.

Fårbo–Djursdala 2–4

Djursdala besegrade Fårbo med 4–2 under fredagskvällen efter en överlag riktigt stark insats av DSK.

– Fårbo hade mycket boll, men vi var smarta och låg rätt i positionerna matchen igenom. Vi krigar otroligt bra just nu och är jobbiga att möta, säger Djursdalas lagledare Göran Svensson.

Albin Isaksson såg till att DSK var i 2–1-ledning i paus efter att han på två djupledsbollar gjort två baljor.

Daniel "Bränna" Gustafsson nickade in 3–1 tidigt i andra, men när Fårbo gjorde 3–2 blev det lite nerv i matchen. Men Simon Henriksson gjorde spänningen kortvarig och sköt in slutresultatet 4–2.

Hela DSK får beröm för en lagseger med extra plus till Ricky Gustafsson, Albin Isaksson, Daniel Gustafsson och Jonathan Gustafsson.

Timmernabben–Storebro 9–0

Torbjörn Pettersson, Storebro:

– Det var jobbigt. Vi kommer med ett väldigt ungt lag, det är det yngsta hittills, det lyser igenom mot topplagen. De gjorde mål i första minuten, i första anfallet. Orutinen blir så påtaglig när man möter bra lag. Börjar det rinna iväg lite blir det ännu jobbigare. Axel Nilsson skapar på sin vänsterkant nästan varenda gång han får bollen och Fredrik Ströberg i mål ska ha beröm också.

HM IS–Rödsle 3–0

HM IS ångar på och i kväll knep man andra raka segern när Rödsle kom på besök. Trots chanser i mängder för HM IS i första stod sig 0–0 i paus. Men när väl hemmalaget spräckte nollan i andra halvlek genom Emil Sjökvist spelade HM IS av matchen riktigt snyggt. Segersiffrorna skrevs till stabila 3–0 efter mål av Gustav Stejdahl och Adam Rosenqvist.

– Vi missade en straff efter två minuter, men riktigt skönt att målen kom sen så fort i andra. Vi borde ha avgjort matchen lite tidigare för det blev lite onödigt spännande, menar vikarierande tränaren Roger "Bullford" Olofsson i HM IS.

Olofsson berömmer hela laget där ingen föll ur ramen.