Rosenfors IK–Hultsfreds FK 1–1

Rosenfors IK lyckades ta en poäng i lokalderbyt mot serieledande HFK. RIK tog ledningen i mitten på den första halvleken och var inledningsvis det bättre laget. HFK tog sedan över mer och mer i matchen men fick inte in någon boll i den första halvleken.

– Vi ställde ut skorna i första halvlek och förlorade varenda duell. Vi var usla, säger HFK:s tränare Peter Jaldefeldt om den första halvleken.

HFK kom dock ut i andra halvlek och kvitterade ganska omgående genom Malin Rydén. Sedan fortsatte trycket från bortalaget men RIK-målvakten Thérese Bogren stod emot allt och lyckades rädda en poäng till sitt RIK.

– De hade en målvakt som tog allt. Men samtidigt måste vi skjuta bollen förbi henne, säger Jaldefeldt och fortsätter:

– Det var en väldigt slätstruken insats från oss. Vi måste kunna spela ut ett lag och inte stressa upp oss.

HFK-tränaren berömde Malin Rydén, Nathalie Helgesson, Stina Reinholdsson och Ida Tuvesson.

Vi har sökt Ola Nilsson, tränare i Rosenfors IK, utan framgång.

Gullringens GOIF–HM IS 1–4

Böttenmötet mellan HM IS och Gullringen slutade med vinst för HM IS. Men det var en jämn match där Gullringen hade flera bra chanser och matchen hade kunnat sluta annorlunda.

– Det var ganska jämnt men vi tog över i den sista delen av matchen. Men vi får erkänna att vi hade en hel del tur för Gullringen hade några bollar i stolpen och ribban. Vi hade flyt nu och har haft lite motflyt under våren så det fick vi tillbaka i dag, säger HM IS-tränaren Roger Angenfelt och fortsätter:

– Det känns jättekul. Det var en efterlängtad seger.

Angenfelt berömde Lovisa Nilsson och Olivia Karlsson för sina insatser. Målen för HM IS gjordes av Emilia Rosenquist, Gentiana Voca, Linnea Kronstrand och Saga Stejdahl.

FBSK B–Tjust FF B 0–5

Frödinge-Brantestad SK hade inte mycket att säga till om i hemmamatchen mot Tjust. Bortalaget tog ledningen i den 25:e minuten och hade sedan 3–0 i paus. Man fyllde på med ytterligare två mål innan domaren blåste slutsignalen.

– Det var en klar och rättvis seger för Tjust. Jag tycker att vi saknar några procent i allt vi gör och sedan så har Tjust några spelare som gör ganska stor skillnad. Men överlag var det en sämre prestation från oss, säger FBSK-tränaren Robin Blomberg.

Josefine Larsson fick beröm för sin insats i FBSK.

Vimmerby IF C–Krokstorps IF 1–1

Serietvåan VIF lyckades inte besegra Krokstorp på hemmaplan. Efter en mållös första halvlek kom VIF ut och tog ledningen efter hörna i mitten av den andra halvleken genom Thea Ring. Bortalaget ville dock inte vara sämre och såg till att sätta ett mål efter hörna även de. Sedan hade båda lagen chanser till att vinna matchen men det blev inga fler mål och lagen fick varsin poäng.

– Jag tycker inte riktigt att vi bjuder upp till bra fotboll och gör en medioker match där vi mest står och skyfflar bort bollar. I det stora hela är det ett rättvist resultat. Vi var inte värda mer, säger VIF-tränaren Lars Gustavsson.

Gustavsson berömde Thea Ring för sin insats.