Gunnebo IF–Frödinge/Brantestad SK 2–0

– Första halvlek var inte bra från vår sida. Frödinge var lite bättre eftersom de hade rätt så mycket boll. Vi hade dock våra lägen. Vi missade bland annat en straff. Andra halvlek är riktigt bra från vår sida eftersom vi ägde mycket boll. Vi hade två-tre lägen förutom målen, säger Gunnebos tränare Markus Harrysson.

– Vi gjorde en bra första halvlek där vi kanske skulle ha gjort något mål. Gunnebo tar över lite grand i andra halvlek. Det går inte att säga att det är orättvist, säger Frödinges tränare Robert Blomberg.

Matchens mål gjordes av Mårten Thåström och Håkan Karlsson.

I hemmalaget får hela laget beröm för andra halvlek, men extra plus till Mårten Thåström. Bäst hos gästerna var målvakten Robert Nilsson.

Boston–Överum 3–0

Drygt två dygn efter bottennappet mot BOIF (förlust 5–3) gjorde Boston en stark insats hemma på konstgräset.

– Det var kontrollerat från första till sista minuten. Överum hade inte så mycket att säga till om, säger Boston-tränaren Robin Olsson.

Något speciellt som var bra?

– Vi vågade hålla i bollen och hjälpte varandra genom att prata. Allting blir så mycket enklare då. Det var en helt annan inställning jämfört med BOIF-matchen.

Eric Lindström, Rory Barraza och Jimmi Wickström gjorde målen. Extra glädjande för Boston var att nyförvärvet Kenneth Söderberg gjorde en förtroendeingivande debut i målet. Han var också bäst i laget tillsammans med Wickström och Barraza.

Thomas Abwe i Överum säger så här:

– Den första halvleken var inte bra från vår sida. Det var också då som Boston gjorde sina mål. Vi hade svårt att hitta rätt i våra positioner. Efter paus såg det bättre ut.

Ytterbacken André Olofsson var bäst i bortalaget.

Horn/Hycklinge–Boif 1–2

BOIF fortsätter sitt segertåg när det blev tredje raka segern som gör att laget kliver upp andra plats.

– Det var en hel del tekniska misstag, så det blev mycket vilja. Vi hade mycket boll, men hade svårt att få in bollen, menar BOIF:s lagledare Påhl Lockner.

– Det var en ganska jämn match och vi skapade en del chanser, men var inte helt orättvist att BOIF vann, säger Horn/Hycklinges assisterande tränare Lars Stahlin.

Hemmalagets mål gjordes av Alexander Gustavsson på straff. Gästernas målskyttar var Simon Karlsson och Simon Lundholm.

Bäst i Horn/Hycklinge var Hampus Nilsson och Pontus Stahlin. Hela BOIF-laget kämpade bra hela matchen med extra plus till Simon Karlsson.

Hammarsgärdes BK–IF Hebe 0–1

Efter tre raka förluster fick Hebe äntligen jubla när det blev tre poäng på Ernebergsfältet i Gamleby.

– För oss blev det fjärde gången gillt. Det var ett fall framåt för oss. Det var en ganska svängig match. Jag tycker att vi hade lite vassare chanser sett över hela matchen, säger Hebes tränare Jan Johansson.

– En riktig skitmatch från vår sida. Inställningen saknades hos spelarna den här gången. Det är tråkigt att det ska bli så här efter tre bra insatser från vår sida, säger Hammarsgärdes tränare Lennie Rosén.

Matchens enda mål gjordes av Ali Osman och hela Hebelaget ska ha beröm för insatsen.