Rasmus Broberg till Västervik

Västervik Speedway fyller på sin trupp ytterligare, detta med 21-årige Rasmus Broberg. Rasmus är dock avstängd till 15 juni – men den avstängningen hoppas Västervik kunna förminska rejält.

26 oktober 2015 16:29

– Rasmus är en kille som verkligen vill något med speedwayen och har mycket i sig. Vi vill ge honom chansen, får han rätt stöttning kan han nå långt, säger Västerviks sportchef Morgan Andersson.

Broberg inledde förra säsongen i Masarna, men hade svårt att ta plats i Masarnas superlag där reservsidan fylldes av förare som Anton Rosén, Ludvig Lindgren och Fredrik Engman. Han lämnade därmed för Vargarna en bit in på serien och körde till sig ett snitt på 1,000 på elva matcher.

Tanken är att Rasmus i första hand ska slåss med Kenny Wennerstam om den ena reservplatsen i startsjuan. Förutom Västervik är Rasmus även nära ett kontrakt med Smederna i Elitserien.

Exakt hur det blir för Broberg i 2016 års inledande fas återstår dock att se. Häromveckan dömdes han till avstängning från 15 april till 15 juni, detta som en följd av bråket han var inblandad i med Griparnas lagledare Fredrik Edberg under Vargarnas möte med Griparna i somras.

– Jag har varit i kontakt med en advokat och vi ska överklaga den avstängningen. Att Rasmus får två månader för det där, och Greg Hancock bara får tio dagar för sitt påhopp på Nicki Pedersen rimmar väldigt illa, säger Morgan Andersson.

– På rak arm minns jag ett annat slagsmål. Det var fullt handgemäng mellan Billy Hamill och Bjarne Pedersen när jag var i Smederna, det slutade med tolv dagars avstängning och det säger en hel del om hur felaktigt beslutet mot Rasmus är.

Rasmus Broberg säger själv så här om situationen mellan honom och Broberg:

– Jag vill helst inte prata om det. Det som hände hör givetvis inte hemma på en speedwaymatch, men två månader är ändå ett bedrövligt beslut. Jag hoppas verkligen det går att ändra på, säger han.

Hur ser du på att komma till Västervik?

– Jag fick ingen plats hos Vargarna och hade inte så många erbjudanden. Jag hade dock ett bra snack med Västervik när de ringde upp om deras planer och det blir ett ungt och roligt lag att åka i. Jag hoppas kunna utvecklas vidare nästa år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis