Quaison om Danielson: "Perfekt debut"

"Fantastiskt", "perfekt", "otroligt kul".

Medspelarna imponerades av Marcus Danielsons A-landslagsdebut i 4–0-segern mot Malta.

Det var en perfekt debut, säger Robin Quaison.

13 oktober 2019 01:22

Redan i den elfte minuten skickade han in en volley bakom Malta-målvakten Henry Bonella.

Sedan imponerade Marcus Danielson på sina lagkamrater genom sitt spel med boll, duellerna och hur lätt djurgårdaren var att spela tillsammans med på Ta' Qali-stadion utanför Valletta.

"Positivt överraskad"

Robin Quaison summerade mittbackens debut i A-landslaget med ordet: "Perfekt."

Mål. Som försvarsspelare höll han nollan. Han var väldigt bra med boll, stark i duellerna. Jag blev positivt överraskad. Jag kollar inte på Djurgården, om jag ska vara ärlig. Jag har hört om honom men inte haft så bra koll. Under den här veckan har jag blivit väldigt positivt överraskad, han är en duktig spelare, väldig duktig, säger han.

Andreas Granqvist, som fick Danielson vid sin sida i stället för ryggskadade Victor Nilsson Lindelöf:

Jag tycker att han gjorde en jättebra match; stabil, lugn, trygg. Det var enkelt att spela med honom och jag tycker att vi hade ett bra samarbete. Det var kul att se och imponerande att han kunde göra en så bra match i sin debut.

Sebastian Larsson:

En fantastisk debut av Mackan.

"Långa vägen"

Emil Forsberg, som har spelat med Marcus Danielson i Gif Sundsvall, säger att han såg potentialen redan då och konstaterar att han är "jätteglad för hans skull".

Han har tagit den långa vägen och för mig visar det bara att allt kan hända i fotbollen, att det inte finns några dåliga vägar upp till toppen, säger han.

Och så ett mål på det...

Det är väl det som är charmen men fotboll. Otroligt kul för honom att få göra mål direkt. En landskamp, ett mål – det ser bra ut.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Wallin/TT