IFK Västervik fick det svårt redan från början av matchen när Överum satte hög press.

– Vi gjorde det riktigt bra försvarsmässigt och tog bort alla ytor för dem. Det gav oss många bra omställningar, tyckte ÖIK:s tränare Tobias Pettersson vars lag tog ledningen tidigt.

IFK-målvakten Charalampos Iordanidis nådde inte riktigt bollen på ett långskott men lyckades rädda genom att peta den i ribban. Det hjälpte föga då bollen studsade ut till en snabb Richard Blomberg som tog vara på chansen och tryckte in bollen i mål.

Artikelbild

| Överums Richard Blomberg blev tvåmålsskytt.

En stund efteråt blev Blomberg framspelad och satte 0–2 i högra hörnet. Filip Kumlin såg senare till att avståndet utökades till tre mål.

Precis innan halvtidsvilan byttes dock glädjen mot oro då Magnus Larsson skrek till och föll till marken. Enligt honom själv hade hälsenan gått av, vilket innebär att säsongen är över för Överums stabila mittback och lagkapten.

En kvart in på andra halvlek reducerade IFK på straff genom Oscar Ring. Men närmare än så kom inte hemmalaget. Istället fastställde ÖIK:s Elias Nirvin slutresultatet till 1–4 med tio minuter kvar.

– Nirvin var bäst på plan, berömde tränaren Tobias Pettersson.

Artikelbild

| ÖIK:s Filip Kumlin nickar bollen mot mål förbi IFK:s Johnnie Johansson.

I hemmalägret var det inte lika muntert.

– Bjuder man på tre mål vinner man inga matcher. Det var likadant i förra matchen mot Fårbo. Då blir det att osäkerheten smyger sig på och vi inte vågar spela ut.

Artikelbild

Hur ska ni få bort det?

– Vi ska ha spelarmöte på måndag och diskutera lite. Vi vill ju vara i mitten och uppåt av tabellen. Sen så ska vi i och för sig inte glömma att vi har mött bra lag också. Förhoppningsvis börjar vi plocka lite poäng nu framöver, sa IFK-tränaren Daniel Schön.

Artikelbild

| IFK:s Max Gustavsson och ÖIK:s Filip Kumlin i kamp om bollen.

Ankarsrums IS tog en klar seger i division 5 när Näshults IF besegrades med 6–0 på Bruksliden.

– I andra halvlek var det klasskillnad. Vi ökade tempot och då hängde de inte med, så jag är jättenöjd med andra halvlek, sa AIS-tränaren Johan Karlsson Törndahl.

Artikelbild

| Överums lagkapten Magnus Larsson fick uppsöka akuten efter att ha dragit av hälsenan.

Bäst i hemmalaget var Isak Ingelsjö, Adam Edström, Victor Carlsson och Christoffer Fröberg.

Målen gjordes av Jesper Carlsson 2, Adam Edström, Robin Thorén-Johansson, Victor Carlsson och Jesper Skälhammar.

Artikelbild

| ÖIK:s Filip Kumlin och Richard Blomberg gör high five efter Kumlins 0-3-mål.

Hjorted/Totebo gästade BK Boston i fredagens division 6-omgång. Det slutade med en uddamålsseger med 0–1 (0–1).

– Vi gjorde ingen höjdarmatch utan Boston hade mer boll än oss och fler målchanser. I andra halvlek slog vi vakt om vår ledning lite för mycket och hamnade för långt ner. Där räddade "Hagge" (Robert Hagelin) poängen åt oss, han var enorm. Han gjorde räddningar som man inte kan begära av en målvakt på den här nivån, berömde tränaren Ulf Petersson som även ville plussa för mittbacken Martin Degerman.

Målet gjordes av Pontus Petersson som sög åt sig en djupledsboll, drog en back och sen lade in bollen i mål.

Edsbruks IF gav inte Rumskulla någon chans i sin division 6-match i och med att det blev seger med hela 10–0 på Edsvallen.

– Vi gör en riktigt bra match och vi rullar ut Rumskulla. Vi kunde ha gjort ytterligare några mål, men jag klagar inte. Försvarsmässigt är vi mycket starka. De hade inte ett avslut mot mål, sa Edsbruks tränare Sören Karlsson.

Målen gjorde Johannes Berg 5, Linus Andersson 2, Niklas Andersson, Oskar Berglund och Fredrik Skarin.

Gunnebo IF förlorade borta mot Södra Vi med 0–2 i division 6.

– Det var inte riktigt vad vi hade räknat med när vi åkte hit. De var lite hetare än oss den här gången, säger Gunnebos tränare Stefan Gustavsson.

Gunnebo hade ett ypperligt läge att ta ledningen precis innan hemmalaget gjorde 1–0, och 2–0-målet kom när Gunnebo satsade allt på ett kort genom att gå ner på en trebackslinje.