Ordföranden: "Blir ett stort uppdrag"

Stefan Bragsjö, ordförande i Vimmerby IF, menar på att det är ett misslyckande att de två tränarna som rekryterades till Vimmerby IF:s representationslag inför säsongen nu lämnat. "Det är bara att inse att vi inte har lyckats", säger Stefan Bragsjö.

20 augusti 2019 17:09

Jonas Karlsson meddelade att han klivit av som huvudtränare för Vimmerby IF. Han rekryterades till VIF:s damlag inför säsongen men det varade alltså bara till kort efter sommaruppehållet. VIF rekryterade även en tränare för herrlaget inför säsongen, Dragan Zivic, men han fick gå redan innan sommaruppehållet. Det gör att båda tränarna som rekryterades inför säsongen nu är borta.

– Det finns mycket förväntningar från alla håll och till slut så blir det ett rätt så stort uppdrag. Vi har försökt att heltidsanställa och försökt skapa samarbeten mellan herr- och damlaget men sammantaget så har vi inte lyckats, det är bara att inse det, säger VIF:s ordförande Stefan Bragsjö.

Bragsjö tror att en tränarroll för något av VIF-lagen kräver mycket mer tid än vad man kan tro.

– I grunden är det två separata fall med Dragan och Jonas. Men om vi utgår från vårat perspektiv här i området och tittar på hur ofta våra lag tränar så blir det rätt mycket och det kräver en stor insats, även om det är på en hobbynivå, säger Bragsjö och fortsätter:

– Jag tror att vi som förening behöver vända och vrida på hur vi kan skapa en bättre plattform för ledare. Vi är ganska unika med att ha ett damlag och ett herrlag som är ganska högt upp och vi borde ha bättre möjligheter att ha ett närmare samarbete mellan de båda.

Kan man säga att det var två felrekryteringar?

– Nej, det skulle jag inte vilja påstå. Jonas är en fantastisk föreningsmänniska och själ och det är svårt att hitta en bättre rekrytering. Samma sak gäller Dragan. Men jag tror det var en lite för stor omställning för Jonas. Sedan så har vi som förening så klart en stor roll i det hela och vi behöver kunna ge ett bättre stöd.

I båda fallen har det uppenbarligen funnits ett missnöje från spelarhåll mot de båda tränarna.

– Jag tror inte på det här med att leta fel hos varandra. Oavsett vad man har för upplevelser så går det inte bra när man börjar leta fel hos varandra. Men det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör att något fungerar, det bara händer och helt plöstligt så fungerar allt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco