Norge vill förlänga med Lagerbäck

Norska fotbollsförbundet, NFF, ser gärna att Lars Lagerbäck fortsätter som förbundskapten efter nästa sommar. Det bekräftar NFF:s ordförande Terje Svendsen för Nettavisen.

Det är ingen hemlighet att vi från vår sida önskar att han ska fortsätta, säger Svendsen.

21 oktober 2019 14:31

Flera av landslagsspelarna har också uttryckt att de gärna ser att svensken får fortsatt förtroende på posten han haft sedan 2017. Lagerbäck, vars kontrakt gäller över ett eventuellt EM i sommar, fick själv frågor om sin framtid i samband med de senaste EM-kvalmatcherna mot Spanien och Rumänien. Och han lät åtminstone inte negativ till en förlängning.

Den bollen ligger hos NFF. Jag skulle vilja ge dem rådet att få det här avklarat så snabbt som möjligt, sade Lagerbäck då.

Men än har inga konkreta förhandlingar inletts. Terje Svendsen säger att han hoppas att diskussionen med Lagerbäck ska vara färdig runt årsskiftet. Det skulle i sådana fall betyda att 71-åringens framtid avgörs innan Norge ska spela playoff i Nations League, vilket med största sannolikhet blir lagets sista chans att ta sig till EM-slutspelet. Norge har i teorin en minimal chans att klättra förbi Rumänien och Sverige i EM-kvalet, men då får Sverige inte ta mer än en poäng i mötena med Rumänien och Färöarna samtidigt som Norge måste ta full pott mot Färöarna och Malta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-NTB