LÄS MER: En Piratändring inför Hallstavik

Jonas Davidsson har haft det tufft den här säsongen. Kanske är dock formen på gång nu. Han var strålande i VIP Speedways Allsvenska match mot Vargarna, där han tog 15 av 15 poäng. Men att han skulle vara stekhet inför kvällens match mot Rospiggarna vill inte Motalasonen hålla med om.

– Haha, nej det vet jag inte. Det är klart att det känns bra med den Allsvenska matchen i ryggen, men det ska man inte dra för stora växlar av, säger han.

Men det måste ändå kännas skönt att ha fått det beskedet när du körde fullt?

– Så är det absolut. Skönt att grejerna funkade och jag kunde prestera. Sedan är det en ny dag, ny bana och nya förutsättningar nu. Men det ger råg i ryggen ändå.

Samtidigt som Piraterna höjt sig med två raka hemmasegrar verkar även Rospiggarna ha fått upp formen efter en blytung vår. I tisdags slog de Vetlanda hemma.

– Det är klart att det inte gynnar oss att de vann den matchen. Jag tycker att resultaten de visat upp inte speglar laget. De har bra förare och hög högstanivå, men det har gått troll i matcherna och de har helt klart haft en svår säsong. Det är tufft att de verkar ha fått upp farten nu innan mötet med oss, säger Jonas Davidsson, som dock tror det finns goda möjligheter till en Piratseger.

– Formen på laget är lite svårt att säga eftersom vi inte kört Elitserien på nästan två veckor, men jag hoppas vi kan göra en fin insats. Vi vill göra detta till vår egen match. Det gäller att vi är med de första heaten. Kan vi hänga oss kvar i matchen ett tag och inte tappar i början blir det nog en god match och då tror jag vi kan vinna.

Igår skrev vi om att Daniel Davidsson ersätts av Daniel Kaczmarek. Dels för att få ner Kai Huckenbeck som reserv, vilket gör att han kan köra mer. Dels för att Kaczmarek kört mer än Davidsson, som bara åkt i Elitserien.

– Det är inget jag ska uttala mig om, säger brorsan Jonas.

– Jag förstår ju att det finns en anledning varför. Det är som det är. Han har inte haft mycket tävlingar senaste veckorna. Det är ett tufft beslut, men jag ser ledarnas anledning till varför de gjort det, så det är inte mycket att säga om.

Jonas Davidsson har gjort sammanlagt nio säsonger i Hallstavik och är därmed väl bekant med banan.

– En fin bana. Om den är ordentligt gjord är den bra. Den är rätt lik vår hemmabana också. Förhoppningsvis har de fått ordning på den så vi kan bjuda publiken på bra racing. Jag trivs med att köra där.

Målet mot tabelljumbon är solklart. Att gå för seger.

– Detta är en match där vi bara måste försöka vinna. Vi har fyra matcher kvar och det är nu det gäller. Lejonen vann borta mot Smederna vilket förstör lite för oss. Vi måste vara på tårna och försöka vinna så många matcher som möjligt för att ge oss själva chansen till slutspel, säger Davidsson.