Blind Wernersson vann STCC

Rookien Andreas Wernersson vann det första STCC-heatet på Solvalla.

Med tanke på att han var blind ett dygn före loppet så var det extra bra gjort.

-Helt otroligt egentligen, säger han.

6 september 2014 14:50

Blindheten varade som tur är bara i några sekunder, men ändå.

Det är inte många som får en sten i ögat under bilkörning.

-Det borde inte kunna hända. Den träffade ögat och skadade hornhinnan. Jag kände direkt när det hände och kände att det kom vätska så jag trodde det blödde. Jag tappade synen i ett par kurvor, men så kom den tillbaka.

Avråddes från att kvala

Läkaren på banan avrådde mig från att kvala sedan, men det var aldrig aktuellt att strunta i det. Men jag åkte in till sjukhuset i går och då visade det sig att det var en rispa på pupillen och hornhinnan, men jag har fått nån kräm som hjälper.

TT: Hur stor chans är det att få en sten i ögat när man kör en bil med kupé?

-Det måste vara en på miljonen. Att det ens kommer in en sten är ju konstigt, och att den träffar mig rätt i ögat och inte i pannan eller nåt är ju helt otroligt. Men mekanikerna hittade hålet sedan, och nu är det i vart fall igentejpat. Och jag får gå med solglasögon mest hela tiden, ljuset gör ont annars.

Bernadotte slutade tia

Kia-föraren tog ledningen redan i första kurvan och höll ända in i mål. Där bakom var det betydligt mer dramatiskt. Emma Kimiläinen och Carl Philip Bernadotte startade i första startled och var inblandade i det mesta som hände i form av avåkningar och krascher. Kimiläinen fick bryta efter en rejäl smäll strax före startrakan medan Bernadotte drog på sig en drive-through-penalty efter ha orsakat Erik Jonssons avåkning och slutade tia.

Thed Björk vann planenligt det andra heatet och leder mästerskapet, 31 poäng före Fredrik Larsson inför finalen på Mantorp om två veckor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!