Göransson tog greppet i STCC

Richard Göransson tog en historisk 34:e seger.

5 september 2010 19:19

Thed Björk tog sin första vinst på 35 starter.

Det blev dramatiskt i STCC-deltävlingen på danska Jyllandsringen.

Göransson och Janne "Flash" Nilsson har länge kämpat om att vara den segerrikaste föraren i STCC. Nilsson har för det mesta haft greppet, men i och med segern i det första racet på söndagen blev Richard Göransson först att nå 34 segrar.

Egentligen var Göransson tvåa i mål - men eftersom segrande engelsmannen James Thompson inte räknas in i STCC var det Göransson som tog fullpoängaren.

Han gjorde det också efter en vass körning där han tog sig förbi både Tommy Rustad och Robert Dahlgren, lagkamrater i Polestar racing. I kampen med Rustad fick han en tryckare i sidan av norrmannen som åkte på en straffrunda. Med tre kurvor kvar tog han sig sedan förbi Dahlgren.

I det andra racet slutade Göransson fyra, men eftersom han hade två danskar före sig blev han tvåa i STCC och drygade ut sin ledning totalt till Dahlgren.

-Helgen i Danmark blev långt bättre än jag trott. Etta och tvåa i STCC samt tvåa och fyra i skandinaviska cupen. Vår bästa helg på hela säsongen på alla plan, sade Göransson till STCC:s hemsida.

Thed Björk, mästare 2006, vann det andra racet och tog sin första seger sedan 2008. Björk vann före hemmaförarna Robert Schlünssen och Casper Elgaard.

-Det känns skönt att få en seger. I det här läget är det bara segrar som räknas för oss, sade Björk som avancerade till fjärde plats i STCC.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!