Lyckad start i O-ringen för Gamleby

Tjustbygdens tre orienteringsklubbar hade en lyckad första dag i O-ringen som under veckan avgörs i och kring Norrköping. I den första etappen imponerade Gamleby OK:s Hanna Öberg och ligger på en andra plats i D15.

22 juli 2019 17:03

Årets stora orienteringsfest är i full gång utanför Norrköping och Ankarsrums OK, Gamleby OK och Västerviks OK finns alla representerade.

– Det är jättekul att vara här. Det är roligt att träffa kompisar som bor lite längre bort och som man annars inte träffar så ofta, säger Hanna Öberg, Gamleby OK.

I D15-klassen ställde fyra lokala orienterare upp – Hanna Öberg, Tove Vallerius och Hanna Stalebrant från Gamleby samt Mikaela Johansson från Västervik. Bäst gick det för Hanna Öberg som gick i mål som tvåa – 34 sekunder bakom vinnaren Klara Borg från Södertälje.

– Det gick bra och jag är nöjd. Det var en kontroll som jag inte såg när jag var framme vid den, så jag sprang till en annan kontroll och fick springa tillbaka till den första. Men annars gick det jättebra, säger hon.

I klassen H65 Kort segrade Kent Granqvist från Västervik OK, 33 sekunder före tvåan. Även Johan Stark från Västerviks OK inledde den första etappen starkt efter att ha gått i mål som fyra i klassen medelsvår 4,0 där 148 orienterare ställde upp.

Totalt ska fyra etapper avgöras under veckan innan lördagens rafflande jaktstart där segrarna koras.

– Om man kommer topp 15 inför jaktstarten så får man en ny nummerlapp så det får bli målet, säger Hanna Öberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Gustafsson