Tjust IF har en ny tränarduo i Rolf Landin och Daniel Ringdahl som har sett till att laget ska vara ordentligt tränat inför säsongsstarten.

– Vi har tagit hjälp av Daniel Farray som har kört hård fysträning med spelarna. Det har varit riktigt bra. Hela gruppen är träningsvillig, vi har 15–18 spelare som tränar jämt och känner att vi är väl förberedda, menar Landin.

Hur kommer ni att spela i år?

Artikelbild

| Alva Wretman beskriver sig som en snabb spelare som gillar närkamper.

– Vi får försöka att hålla tätt bakåt och inte ösa på för mycket framåt med tanke på hur det har gått för laget senaste åren då Tjust förlorat mycket. Vi ska ligga lite lågt och se till att ha folk på rätt sida av bollen, tränare Landin.

Tränarparet har lyft upp sex, sju spelare till damlaget i år och ser gärna att några av dem tar för sig kommande säsong.

Två av dessa är Alva Wretman och Alice Brown, som fyller 15 respektive 14 i år.

– De är talangfulla och oerhört träningsvilliga båda två. Två offensiva forwardstyper som kan spela både ute på kanten och centralt. Alva har varit uttagen till talangläger och Alice är en positiv överraskning, säger Landin när han beskriver sina adepter.

Artikelbild

| Rolf Landin och Daniel Ringdahl är Tjusts tränare den här säsongen.

Alva och Alice är i full gång med en träning när VT-sporten besöker Tjustvallen.

Båda två började spela fotboll i femårsåldern i fotbollsskolan. Alva i moderklubben Tjust och Alice i Västerviks FF först och sen BOIF innan hon kom till Tjust.

Artikelbild

| Alva Wretman.

Förra säsongen fick båda hoppa in i några matcher med damlaget, men det här blir första riktiga säsongen som damlagsspelare.

– Det är kul och stor skillnad. I flicklaget var det mer lek och inte så mycket allvar. Nu är fotbollen på en helt ny nivå, nu är det på riktigt liksom, säger Alice.

Artikelbild

| Alice Brown.

Båda satsar fullt ut på sin fotboll och vill bli bättre.

– Vi har verkligen utvecklats massor bara under vintern, vi lär oss mycket av de äldre spelarna. Vi tränar mer och hårdare. En del kompisar undrar vad vi håller på med eftersom vi sätter fotbollen före dem, men det är helt okej, vi har ju många kompisar i laget och vi hinner umgås i skolan annars.

De nya tränarna är Alva och Alice nöjda med.

– De är roliga och bra. De utesluter ingen utan tror på alla och det är positivt.

Hur skulle ni beskriva er själva som spelare?

– Jag är ganska snabb och gillar att springa ifrån motståndarna. Jag gillar närkamper också, svarar Alva.

– Jag är också snabb. Att ta mycket löpningar på kanterna är typiskt mig. Jag gillar att spela bollen framåt, det ska gå undan, svarar Alice.

I seriepremiären tar Tjust emot IFK Borgholm på Hammarvallen i Loftahammar.

– Det är nervöst att spela i damlaget, både på träningsmatcherna och i seriematcherna. Det är inte för att folk kommer och tittar på oss utan för prestationens skull. Vi vill ju spela så bra som möjligt, säger Alva Wretman.

Hur kommer det att gå för er i division 3 i år?

– Bra. Jag tror faktiskt att vi kommer att vinna mycket, avslutar Alice Brown.