Gais, i skrivande stund på 13:e plats i Superettan, är en av de mer klassiska svenska klubbarna. Man har, som tabellplaceringen vittnar om, haft en knackig vårsäsong. Och man åker under det kommande uppehållet till Västervik för att hitta formen. Andreas Andersson ur Västerviks FF:s sportgrupp berättar.

– Gais kommer till Västervik på förmiddagen den åttonde och stannar till onsdag. De kommer att ha ett litet träningsläger där de bland annat ska träna, spela match mot oss och besöka skärgården.

Matchen mellan VFF och Gais på Bökensved startar redan 16:15 – för att inte krocka med Karhu Run.

– Vi hoppas att så många Västervikare som möjligt slår ihop kvällen med att först besöka Bökensved för matchen och sedan går ner på stan för att se loppet, säger Andersson.

VFF kommer att ställa upp med ett rent lag från den egna truppen när Gais gästar. Innan uppehållet tar vid har serieledande Västerviks FF två matcher kvar i seriespelet. Närmast väntar andraplacerade Hvetlanda GIF på fredag – den matchen spelas på Örbäcken då det pågår annan aktivitet på Bökensved den kvällen. Den sista matchen innan uppehållet är Bäckseda på bortaplan. Av de tolv matcher man hittills har spelat har man vunnit åtta och spelat oavgjort i fyra. Inför fredagens match är VFF sju poäng före Hvetlanda GIF.