VFF börjar bli klara med lagbygget

En löpstark forward och en erfaren tränare. Västerviks FF värvar från före detta konkurrenten.

Tim Håvestam (höger) ansluter till Västerviks FF från IFK Västervik.

Tim Håvestam (höger) ansluter till Västerviks FF från IFK Västervik.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2019-11-22 16:30

Västerviks FF börjar färdigställa sin trupp inför kommande säsongs spel i division 3. Senaste nyförvärven är Tim Håvestam, som spelar som både ytterforward och yttermittfältare, och tränaren Peter Tirheden. Båda värvas från IFK Västervik.

– Tim är en ung och lovande spelare och sådana kan man aldrig få för många av. Han är löpstark och har en bra teknik. Det känns kanon, säger VFF:s Andreas Andersson om 17-åringen.

– Peter var vi intresserade av redan förra året men fick inte ihop det riktigt. Han är grym med en bra fotbollsfilosofi och kommer att komplettera tränargruppen väldigt bra. Han blir hjälptränare till Ergest Fasko tillsammans med Stefan Gustavsson och Per-Inge Gustavsson. Jag tror att truppen kommer att tycka om honom. Nu känns det som att vår ledargrupp är klar, menar Andersson.

Därmed är Västerviks FF i stort sett färdiga med lagbygget.

– Ja, vi börjar bli klara och det känns kanonbra. Nu är det bara körsbäret på tårtan kvar och där har vi grejer på gång.

Artur Sejdini dominerade stort i både VFF och i division 4 östra den gångna säsongen och vann skytteligan med sina 18 mål. Andreas Andersson förnekar inte att albanen är högintressant för en fortsättning inför kommande år.

– Vi jobbar så klart på en lösning när det kommer till Artur och hoppas givetvis att han kan komma tillbaka till oss, men det är mycket runtomkring som behöver fixas. Vi får se vad som händer på den fronten.

Tränaren Peter Tirheden var på gång till VFF redan förra säsongen.
Tränaren Peter Tirheden var på gång till VFF redan förra säsongen.
Karta: Bökensved
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!