Det var bortalaget som började piggast och hade ett skott i stolpen redan i det första anfallet. Den matchbilden fortsatte egentligen i hela första halvlek där Tjust gång på gång hittade fram med löpningar på ytterkanterna.

– Vi var inte på hugget, vi såg loja och osäkra ut, tyckte Västerviks tränare Åsa Kongstad medan Tjusttränaren Rolf Landin var desto mer belåten.

– Tjejerna visade bra inställning och krigade hela tiden, tyckte han.

Artikelbild

| Tjusts lagkapten Jennifer Ilhammar var ständigt framme och oroade hos Västerviks försvarare.

I andra halvlek blev det bättre från hemmalagets sida. Västervik tog tag i spelet och höll i taktpinnen första 30 minuterna.

Trots det var det Tjust som gjorde målen.

0–1 kom efter att Sofia Karlsson utnyttjat ett misstag från Västervik och lobbat bollen över målvakten Ellinor Johansson som var långt ute. 0–2 tryckte Amilia Cederlund dit efter snyggt förarbete av Alva Wretman på vänsterkanten.

– Då blev det rullgardin. Vi stod och tittade på för mycket. Vi försökte trycka upp laget, men vi räckte inte till den här gången, sa Åsa Kongstad som dock ville berömma Sara Ströberg lite extra.

Artikelbild

| Västerviks Vilma Winqvist slet.

Tjusts lagkapten Jennifer Ilhammar sprudlade efter derbysegern.

– Så jäkla skönt. Det här var en riktig laginsats där alla kämpade tillsammans, sa hon efter andra raka trepoängaren.

Artikelbild

| Sofia Karlsson gjorde ett av Tjusts mål.

– Vi försvarade oss bra och vår målvakt Nora Massi var kanon. Jag vill ge överbetyg till hela laget som kämpade matchen igenom, riktigt kul att se, berömde Tjusttränaren Rolf Landin som därmed är obesegrad efter två omgångar av damtrean, medan Västervik hoppas ta sina första poäng borta mot IFK Kalmar på fredag.