Det har egentligen bara varit en tidsfråga, men nu står det klart. Hultsfreds FK-duon Frida Pöder och Tilda Föghner byter klubbadress till Vimmerby IF. Efter flera provträningar och lång betänketid är kontrakten underskrivna.

– Dessa två tjejer passar perfekt i bygget och ger oss en hel del möjligheter när vi ska börja lägga pusslet om några veckor. De ökar konkurrensen rejält, säger VIF:s damutskott på Vimmerbys hemsida.

Vimmerby är också mycket nära att värva en ersättare till målvakten Kristina ”Kicki” Rödin som lagt handskarna på hyllan. 18-åriga Nora Massi har stått i Tjusts A-lag ett par säsonger nu och gjort det riktigt bra. Det spännande löftet har gjort en provträning med VIF i vinter och hennes känsla efter den var minst sagt bra.

– Tjejerna och tränarna var helt underbara. Det kändes inte som jag var ny utan jag kände mig väldigt välkommen, säger Nora Massi.

Nora känner att det är rätt tidpunkt att ta steget upp.

– Jag vill satsa högre upp nu. Jag är väldigt sugen på en flytt, säger hon.

Vad är det som lockar med Vimmerby?

– Att de spelar i en så hög serie och att de är en så bra grupp. De har mycket bättre träningar och just att de inte bara tänker på utespelare, utan de såg oss målvakter också.

Om Nora Massi själv fick bestämma är det en flytt till Vimmerby som gäller. Hon står just nu utan kontrakt, men Tjusts tränare Rolf Landin vill hemskt gärna att hon ska stanna ett år till.

– Ja, han vill absolut inte att jag ska flytta. Men jag ska prata med honom och Vimmerby så får vi se sen.