LÄS MER: Bomben: Stjärnan bryter med IFK

LÄS MER: "Kommer inte spela för IFK mer"

LÄS MER: Krönika: IFK stoppar Bakiu – en tydlig signal

Vid förlust är IFK indraget i kampen kring kvalstrecket. Vid seger, å andra sidan, kan man skapa en del luft till just nämnda streck. Och det är med positiva känslor som IFK tar emot Höreda. Lagen möttes i säsongens andra omgång, på ett fint konstgräst i Eksjö. Den gången vann ett defensivt solitt IFK med 2–0. Tränaren Fredrik Walfredsson minns tillbaka på den matchen.

– De var ganska defensiva då och ville kontra på oss. Det som blir viktigt för oss blir att vi "dödar" bollen och inte tappar den och på så sätt öppnar upp för deras kontringar.

Att Höreda senast åkte på en riktig smäll mot IFK Tuna (8–1-förlust) är inget Walfredsson drar för stora växlar av.

– Lag är olika bra på att hantera att några spelare saknas. Jag hörde att Höreda saknade ett gäng då och det gör ganska mycket.

Mycket vatten har runnit under broarna sedan lagen möttes senast och på tisdagen är det en ny drabbning som väntar. Hur har den senaste tiden varit för IFK? Relativt lugn, menar Walfredsson.

– Det har varit jättebra go i truppen och vi har legat på runt 20 spelare på träningarna. En del säger att vi inte gått så bra som förväntat i tabellen men jag håller inte med. Visst, vi har kanske gjort en del svagare matcher men tre förluster efter halva serien är helt okej. Många trodde kanske det skulle gå lättare än det gjort för oss men vi är trots allt nykomlingar och fokuserar på vårt.

IFK:s trupp: Albin Liffner, David Alenius, Nils Alfonsson, Tobias Bertilsson, Adan Grönqvist, Adam Hallberg, Victor Heiskanen, Tim Håvestam, Johnnie Johansson, Steve Johansson, Jens Karlsson, David Mellberg, Fabian Ring, Oscar Ring, Emil Schön, Anton Westerberg.