Först spelades matchen om tredjepriset mellan arrangörsklubben Överums IK (division 5) och division 4-laget Waldemarsvik. ÖIK saknade ett helt gäng med spelare och det märktes då folk fick spela på ovana positioner. Det blev till slut förlust med 3–5 (2–5).

– De var mycket bättre än oss, framförallt i första halvlek. I andra ändrade vi om lite i laget och ställde upp i 4–4–2 och då blev det bättre. Vi siktade på att vinna andra halvlek och det gjorde vi med 1–0. Alla ska ha en eloge för att de krigade trots att det var motigt, sa ÖIK-tränaren Tobias Pettersson.

ÖIK:s mål gjordes av Andreas Ohlsson (bonusstraff), Albin Dahlström och Erik Skarin.

Artikelbild

| Edsbruks målvakt Rasmus Ringdahl räddade tre straffar.

I finalen åkte division 6-laget Edsbruk på en riktig kalldusch när IFK Västerviks Nils Alfonsson och Max Ernstson gjorde både 1–0 och 2–0 under de första fem minuterna.

– Vi var inte vakna där, menade Edsbruks tränare Sören Karlsson.

Några minuter senare reducerade dock Niclas Andersson med ett av hans patenterade nickmål. 2–1 stod sig halvleken ut.

Precis i början av andra kvitterade Adam Dimpker, men division 5-laget IFK återtog ledningen genom Albin Alfonsson.

Artikelbild

| Edsbruks Alexander Lundahl i kamp om bollen med IFK:s Mathias Fransson.

Edsbruks Urban Karlsson kvitterade igen genom att sätta lagets bonusstraff och lagkaptenen Robin Lundahl såg sen till att ge Edsbruk ledningen för första gången i matchen när han gjorde 4–3.

– Då flyttade vi upp Nisse Alfonsson som gav oss energi och fick fart på spelet, sa IFK:s tränare Daniel Schön vars lag visade vilja och tryckte dit 4–4 i slutet.

Artikelbild

| IFK-målvakten Charalampos Iordanidis räddar ett farligt anfall från Edsbruk.

– Vi spelade bra, men brände alldeles för många chanser, menade Schön.

Matchen fick avgöras på straffar. Där klev Edsbruks målvakt Rasmus Ringdahl fram ordentligt och räddade fyra, vilket gav segern till Edsbruk.

Artikelbild

– Ringdahl gjorde en kanonmatch. Det var skönt att vi redde upp det efter den starten vi fick. Nu har vi vunnit både Tjust Open och Plogcupen, förhoppningsvis kan vi jobba oss igenom serien också. Det här var en bra början efter uppehållet för oss, sa Sören Karlsson.