LÄS MER: Ung målvakt debuterar för IFK

Det var i den 88:e minuten som en hörna från hemmalagets Jonathan Carlsson letade sig hela vägen in i mål. Tung för IFK, såklart.

– Sånt som händer. Det var inget misstag utan den gick in vid första stolpen, berättar IFK-tränaren Peter Tirheden.

Kvitteringen var dock logisk. Hemmalaget Gullringen hade spelövertaget under hela matchen och utsatte IFK för ganska hård press emellanåt.

– Det blev en kämparpoäng till slut. De lyfte mycket långt in i vårt straffområde och har fysiskt starka spelare där framme. Med det spelövertag de har får man ändå säga att de förtjänade minst en poäng, säger Tirheden.

IFK tog ledningen i slutet av den första halvleken genom Kliton Bakiu. Det var också han som, från straffpunkten, återgav IFK ledningen i mitten av andra halvlek.

– På det stora hela så var det en bra laginsats försvarsmässigt. Vi började matchen bra första tio, sedan tog Gullringen över mer och mer.

Det här var femte gången på elva matcher den här säsongen som IFK Västervik spelar oavgjort. I en något haltande division fyra-tabell återfinns IFK på en sjundeplats, men bara sex poäng skiljer dem ifrån Aneby, som innehar kvalplatsen. Tirheden riktar beröm till många spelare efter krysset på Gullemon men lyfter fram några lite extra.

– Klitons två mål är såklart positivt. Fabian Norrström gör en stabil insats i målet i sin debut och Nils Alfonsson var en jätte i mittförsvaret.