Så gick det för damlagen

Våra två lokala fotbollslag på damsidan spelade under söndagen med fina resultat. Här är sammanställningen från matcherna.

8 september 2019 19:19

Tjust IF–Nässjö FF 3–1

Underläge efter en timmas spel – sedan vände Tjust med tre snabba mål och vann söndagens hemmamatch mot Nässjö med 3–1.

Och i och med trean är seriesegern nära. En poäng under de kvarvarande fyra matcherna räcker.

– Vi går för seriesegern, det här ska vi inte tappa, säger tränaren Rolf Landin.

Om matchen säger han följande:

– Vi mötte ett fysiskt och spelskickligt lag, näst bäst i serien efter oss. I andra öste vi på lite och fick utdelning med tre snabba mål. Vår andra halvlek var briljant.

Nässjö tog ledningen i den 59:e minuten men med mål efter 71, 76 och 77 minuter var poängen hemma. Målskyttar var Kristin Oskarsson, Wilma Edström och Amanda Jansson. I målet får Elin Överström Andersson extra beröm, precis som mittbacken Alva Wretman, vars insats enligt Landin var fläckfri över 90 minuter.

Västerviks Damfotboll–Forserums IF 2–3

Med mindre än en halvtimma kvar att spela såg Västerviks Damfotboll ut att ta en lika skön som viktig trepoängare hemma mot bottenkonkurrenten Forserum. Men gästerna ville annat och vände – 2–3-målet kom i 91:a minuten.

– Så är det i fotboll ibland. Idag var inte tiden med oss. Vi förlorar förstås på att vi släpper in fler mål än dem men sett till chanserna vi har ska vi göra fler än två. I andra halvlek har vi ett antal chanser som vi rimligtvis ska sätta dit, säger tränaren Oscar Klein.

Gästerna tog ledningen men mål från Sara Ströberg och Signe Klein såg till att Västervik för en stund hade de där så viktiga poängen. Istället blev det alltså noll och Västerviks kamp i botten går vidare.

– Vi hänger med våra huvuden nu men det är nio poäng kvar att spela om och alla lag vi har kvar att möta har vi chans att slå så alla möjligheter finns för att greja nytt kontrakt, säger Klein.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman