Nyförvärvet kan debutera i IFK

Det är hög tid för IFK Västervik att rulla igång höstdelen av division fyra nu. Och man gör det med bortamatch mot Stensjöns IF.

13 augusti 2019 07:00

Matchen är en möjlighet för IFK att skapa sig en behaglig lucka ner till IFK-kollegorna från Oskarshamn, som i skrivande stund ligger på den negativa kvalplats man helst undviker. Vid vinst för IFK Västervik blir avståndet dit hela sju poäng efter 15 av de 22 omgångarna.

– Vi är positiva och jobbar för att så snabbt som möjligt kunna säkra kontraktet. Det känns orealistiskt att tänka att vi ska kunna ta igen poängen uppåt och vår målsättning har hela tiden varit att etablera oss i division fyra. När vi säkrat kontraktet kan vi börja jobba för nästa säsong, säger IFK-tränaren Peter Tirheden.

I förra veckan värvade IFK Mergim Guraziu som kan begå IFK-debut under tisdagen.

– Det är mycket möjligt, säger Tirheden, som kan räkna bort skadade duon Andreas Ohlsson och Fabian Ring, båda ådrog sig muskelbristningar i storförlusten i cupmatchen mot Vimmerby för någon vecka sedan.

Mittenregionen av tabellen är jämn och nykomlingarna IFK Västervik återfinns på sjunde plats inför tisdagens match. Upp till toppduon VFF och Aneby skiljer 15 respektive 13 poäng men till trean IFK Tuna skiljer blott fem.

– Serien är jämn och det finns inget givet resultat på förhand, det såg vi häromdagen när Hultsfred tog poäng av VFF. Det gäller att göra sin match och göra jobbet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman