Tanken var ju att Ergest Fasko och Kliton Bakiu, båda spelare i IFK under 2018, skulle fungera som spelande tränare för VFF under 2019. Sporten avslöjade det som ändå får kategoriseras som en bomb i vår fotbollsankdamm i slutet av förra veckan. Känslan var att sista kapitlet i historien inte var skrivet och nu berättar Kliton Bakiu för Sporten att han ändrat sig och istället kommer att fortsätta som spelare för IFK.

– Det gick väldigt fort alltihop. Jag skulle ha tagit mer tid på mig för att fundera igenom det ordentligt, säger Bakiu om hur han resonerat sig fram till beslutet.

Han berättar att att det har varit en tuff vecka och att han ganska kort efter att han gjorde klart med VFF kände att det blev fel.

– En eller två dagar efter kände jag att det inte var något för mig. Det är ett stort uppdrag och jag tror det är bättre för mig att fokusera på att spela, säger 2018 års vinnare av den lokala skytteligan.

Det kontrakt som skrevs mellan honom och VFF som alltså gjorde Bakiu till spelande tränare är avslutat.

– VFF har varit väldigt bra och samarbetsvilliga. Det har inte varit fel med någonting därifrån, det gick för fort för mig helt enkelt. Jag hade två bra år i VFF men kände att jag ville fortsätta med IFK då vi gjorde en fin säsong.

Enligt uppgifter till Sporten kommer Ergest Faskos avtal att kvarstå och VFF:s ambition är att få in ett komplement till honom.