IFK Västervik–Stensjöns IF 4–0

IFK Västervik tog emot Stensjön hemma på Bökensved, och för första gången denna vår spelades det match på naturgräset. Den nedkylda hemmapubliken piggades upp av starten på matchen, då IFK fick drömöppning. Redan efter sex minuter rullade Kliton Bakiu in ledningsmålet. Målet tillkom efter en frispark och sedvanligt flipperspel. Halvleken var på det stora hela jämn, IFK hade flera förnimmelser av målchanser men missade ofta den sista avgörande passningen. Sägas ska att IFK-keepern Albin Liffner redan efter en halv minuts spel tvingades till en jätteräddning på en nick från nära håll. Mål där och vi hade kanske fått en annan utveckling av halvleken.

Om ni tyckte målet i första halvlek var snabbt, hör då på detta: matchuret stod på 45:40 när IFK ökade på till 2–0. Målskytt återigen Kliton Bakiu, som avslutade ett vackert anfall. Den delikata framspelningen stod Anton Westerberg för. Gästerna lyfte sitt lag en bit efter målet men utsatte inte Liffner för några tuffare spörsmål. Ytor öppnades istället för IFK som inom loppet av några minuter skapade tre högoktaniga chanser via Westerberg, Tobias Bertilsson och Adam Grönqvist. De chanserna var dock inte i närheten av den Ayman Hadrous fick i den 65:e minuten. Westerberg sprang ikapp och förbi sin back och hittade in till Hadrous som möttes av en anstormande målvakt. Chippförsöket: utanför.

3–0-målet kom dock bara någon minut senare. Westerberg tog saken i egna händer och petade retfullt in trean på passning av Tim Håvestam. Målskytt blev också, hans första i IFK-tröjan, Christopher Sjöblad, som satte 4–0 med drygt tio kvar.

Hultsfreds FK–Västerviks FF 1–3

På Knektavallen i Hultsfred blev det händelserika första 45 minuter. När matchens första mål föll – Magnus Eriksson gav VFF ledningen efter en kvart genom ett distinkt skott – hade lagen redan bjudit på flera målchanser. En kvart senare fick man ett gyllene läge att plussa på ledningen då Faiz Benatallah både fixade och själv tog hand om en straff. HFK:s målman vann dock den kampen och istället kvitterade hemmalaget några minuter innan pausen.

I den andra halvleken var det fortsatt jämnt mellan lagen, med VFF som det lag närmast ledningen. Tobias Palm sköt över, en frispark var nära och nyförvärvet Artur Sejdini var fortsatt pigg i offensiven. Och Sejdini fick utdelning. Med 20 minuter kvar presenterade han sig då han sköt 2–1 till VFF. Målet gav VFF arbetsro och man siktade på att spela tätt och försvara sin ledning under slutdelen av matchen. Det lyckades och VFF plockade med sig tre poäng hem. Man passade också på att sätta 3–1 på stopptid då Olsjan Xhafa förvaltade en straff.