Lagen har stött på varandra en gång tidigare under våren. I en träningsmatch för en månad sedan åkte IFK på en förlust med 3–1 på bortaplan.

– Då var dom sjukt bra. De hade bra passningsspel, var samspelta och allt de gjorde var distinkt. Samtidigt kom vi dit med 12 spelare strax innan matchstart, det var inte optimalt. Vi spelade ändå helt okej och försvarade oss bra, säger Steve.

En fördel för IFK, menar Stefan, är att lagen underskattar IFK.

– Många lag vet nog inte hur bra vi är, samtidigt som vi har allt att vinna. Det är ingen som räknar med att vi ska vara i toppen, det känns bra att slå ur underläge.

Tävlingssäsongen inleddes med en 2–0-viktoria på bortaplan mot en annan nykomling, Höreda GIF. Steve Johansson vill att hans lag tar med sig tålamodet därifrån till hemmapremiären.

– Vi snackade mycket om det, att vi hade ett lugn och ett tålamod med bollen. Vi hade inga problem med att rulla bollen i backlinjen. Så det och att vi höll ihop lagdelarna vill jag att vi fortsätter med.

Myresjö/Vetlanda började sin säsong med ett målkalas i 5–3-vinsten mot IFK Tuna.

I matchen mot Höreda fanns flera unga IFK-förmågor, bland annat matchvinnaren Anton Westerberg. Som en av de äldre spelarna gläds Steve extra med ungdomarna.

– Det är fantastiskt kul att se att vi kan ha flera unga spelare som inte bara är med, utan också gör skillnad. Anton har ett riktigt bra självförtroende och bidrar med mycket riv och slit till laget, säger Stefan Johansson.

VT är på plats och direktrapporterar från matchen med start 13:45 på långfredagen.