Tre poäng i tisdagens hemmamatch mot Höreda var ett måste för IFK Västervik för att undvika bottenstriden. Vid vinst skulle laget klättra i tabellen och när allt ställdes på sin spets visade IFK prov på styrka. Redan efter nio minuter satte Adam Grönqvist matchens första mål. 26 minuter senare var det återigen dags för Grönqvist att hamna i målprotokollet då han drygade ut ledningen till 2–0 som blev slutresultaten för den första halvleken.

– Effektiviteten i första halvlek kunde ha varit bättre. Vi skulle haft mer än 2–0 i paus, vi borde nog ha tryckt dit någon mer boll, säger IFK:s tränare Fredrik Walfredsson.

I andra halvlek fortsatta IFK att ösa på och Anton Westerberg utökade till 3–0 i den 66:e matchminuten. Lagkompisen Tim Håvestam satte 4–0 innan Oscar Ring definitivt punkterade matchen med sitt 5–0-mål i den 80:e minuten.

– Spelmässigt gör vi en mycket bra match tycker jag. Stabilt rakt igenom. Det kunde ha blivit mer än 5–0 faktiskt, säger Fredrik Walfredsson.

I och med segern klättrar IFK i tabellen och parkerar nu på en sjätte plats i division 4.

– Nu skiljer det sju poäng ner till Höreda istället för en. På det sättet var det en mycket viktig match. Nu fick vi ett litet mellanrum till lagen längst ner. Samtidigt så är det en väldigt jämn serie och man kan både sjunka och klättra snabbt.