IFK får hoppas på hjälp

IFK Västervik hade en fin möjlighet att ta sig upp till division fyra i eftermiddag. Seger i hemmamatchen mot Sommen och saken var klar. Nu får man istället hoppas på att Anneberg hjälper och kniper poäng mot Bäckseda i eftermiddag.

27 oktober 2018 15:50

Den första halvleken kontrollerades av IFK, dock utan att skapa några jätteheta chanser mot ett välväxt och välorganiserat Sommen-försvar. Tim Håvestam hade ett lurigt skott, Ergest Fasko ett annat. Sommen fredade sig mest och inriktade sig på omställningar. Man skapade egentligen bara en chans – och den satte man. En skarv på ett inspel från höger ställde såväl backarna som Albin Liffner i mål. Målet kom efter 33 minuter och Sommen tog med sig ledningen in i paus.

I andra började IFK piggare än första. Som följd av det skapade man också ett knippe halvfarliga lägen. Victor Heiskanen, Kliton Bakiu och Håvestam hade alla varsitt läge. Men bollen ville inte in vad det verkade. Då small det ordentligt. Ett inspel från Håvestam stöttes upp i nättaket av Aiman Hadrous efter 61 minuter. Men glädjen blev kortvarig för bara sju minuter senare återtog Sommen ledningen efter ett riktigt praktskott från långt håll.

IFK forcerade och fick in en kvittering med drygt tio minuter kvar. Håvestam plockade ner bollen och skickade in kvitteringen. Oavgjort resultat gynnade ingen i det läget. IFK fick flera bra lägen och det bästa fick Aiman Hadrous. Men hans frispark räddades precis av målvakten. Matchen slutade 2–2 och IFK får hoppas på att Anneberg kniper minst oavgjort mot Bäckseda. Den matchen börjar klockan 16 – märkligt nog.

– Vi ifrågasatte såklart det och har lämnat in en protest som det inte kommer att bli något av, säger IFK-ledaren Christian Jansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman