Först ut var BOIF, som ställdes mot Vimmerby IF:s akademilag, med avspark redan klockan 10. Det blev, kan vi konstatera, en tung morgon för BOIF. När domaren satte pipan mot munnen för sista gången förkunnade han att BOIF förlorat med 6–0. BOIF:s Josef Hanife visades ut i mitten av den andra halvleken sedan han tilldelats två varningar i samma sekvens.

Samma siffror blev det på Ernemar IP där IFK Oskarshamn och Ankarsrums IS gjorde upp i en träningsmatch. Ankarsrum, som ju var snubblande nära division 4 i höstas, hade inte mycket att sätta emot.

Två av de lokala lag som känns spännande inför den annalkande säsongen, IFK Västervik och Edsbruk, bjöd på en hel drös mål när de öppnade sitt cupspel. Edsbruk vann med 5–4 och om den matchen kan du läsa här.

Sist ut på lördagen var Hjorted/Totebo och Gunnebo IF. Även där föll en del mål. Framför allt för Hjorted/Totebo, som vann med 4–1.

– Spelmässigt en dålig match från båda lagen. Vi slog bort en hel del bollar och uppträdde stressat, säger GIF-tränaren Stefan Gustavsson.