Efter poäng i fyra matcher i rad blev det noll i protokollet för IFK Västervik.

– Det var spel mot ett mål, men Aneby försvarade sig med hela laget och gjorde det svårt för oss att komma till vassa målchanser, berättade IFK:s lagkapten Steve Johansson strax efter första förlusten.

Hemmalaget tog ledningen med 1–0 redan efter fyra minuter.

Artikelbild

| IFK-målvakten Albin Liffner räddade en straff borta mot Aneby.

– Det var på en snabb omställning, och det var likadant på 2–0 i mitten av första halvlek.

Strax innan halvtid blev Anton Vesterberg fälld i straffområdet, men spelet fortgick.

– Vi tyckte att det var straff, men domaren valde att fria, vilket vi tyckte var lite avgörande för matchen just där och då. Men blåser inte domaren så är det väl ingen straff, det är bara att acceptera, menade Steve.

Trots IFK:s dominans skapades inte särskilt många lägen. I paus var det dock ett taggat bortalag som kom ut på planen.

– Vi ville vända på det och trummade på ordentligt i andra. Aneby hade inte mycket boll på vår planhalva utan hela deras lag var i princip i deras straffområde. Vi matade på hela tiden, men fick inte riktigt till några heta chanser. Ayman (Hadrous) hade en vass, annars var det inte så mycket mer, sa Steve.

Kliton Bakiu reducerade till 2–1 med tio minuter kvar, men närmare än så kom inte IFK. Istället fick Aneby chansen att utöka ledningen i matchens sista sekund när hemmalaget tilldömdes straff. Men det satte IFK-målvakten Albin Liffner stopp för.

– Det var ingen höjdardag för oss, tyckte tränaren Fredrik Walfredsson som höll med sin lagkapten.

– Vi ägde andra halvlek men skapade inte tillräckligt med lägen. Det blir extra surt att förlora när vi känner att vi är ett bättre fotbollslag, men de spelade enkelt och rakt medan vi inte var på tå. Nu hoppas jag att vi laddar om för derbyt mot VFF nästa helg, avslutade Walfredsson.