– Vi är positivt inställda till säsongen och känner att det är något nytt och bättre på gång, berättar en av tränarna, Armin Beganovic.

Han och Andres Canas kommer även 2019 att fungera som spelande tränare i laget. Och man har nyheter att presentera.

– Hittills har vi värvat tre spelare som vi tror mycket på, säger Beganovic.

Först ut är återvändande Simon Lundholm, som hämtas in från Edsbruk.

– En duktig allroundspelare som vi hoppas kommer bli en bra injektion för oss.

Ett problem för Boif under 2018 var osäkerheten kring målvaktsfrågan. Från VFF inlånade Jakob Nilsson gjorde inte bort sig på något sätt men det fanns en oro där. Det frågetecknet hoppas man nu ha rätat ut. Sverker Johansson gör Lundholm sällskap från Edsbruk.

– Det är deras förstamålvakt vi tar in. Vi hoppas på en mer långsiktig lösning än den vi hade under 2018, säger Beganovic om Sverker Johansson.

Ännu en återvändare har givit klartecken för Boif-spel 2019: från Överum värvas Abdi Khadar Mohammed Adan, en lugn och bollsäker ytter.

På ut-listan står tre etablerade namn som givetvis kommer att lämna ett tomrum. Petter Lönnblom, Daniel Fältsjö och Markus Harrysson.

– Snittåldern sänks ju i alla fall, skämtar Beganovic.

– Det blir på sätt och vis en generationsväxling och det blir en nysatsning. Hittills har vi fått bra signaler från spelarna.

BOIF är i uppstarten av sin försäsong och har legat på ett deltagarantal runt 20 på de träningar man genomfört.

– Det tror jag inte många klubbar i kommunen har.

Frimånaden pågår ytterligare knappt två veckor och Beganovic hoppas på ett par namn till.

– Vi håller på och pratar med några spelare som skulle vara klara förstärkningar för oss, men jag kan inte säga mer just nu. Skulle vi få in dem har vi en trupp som bättre kan hantera att en eller två spelare saknas.

En annan som man tror mycket på och som är tänkt att lösa Boifs målskytteproblem är Zaid Dulaimi. Under sommaren anslöt han från Linghem i Östergötland och till 2019 lär han vara den uttalade spetsforwarden.

– Lite av vårt signum de senaste åren har varit problem med målskyttet. Vi skapar många chanser men sätter inte dit dem. Det är ett område vi kommer att fokusera på och vi tror mycket på Zaid, säger Beganovic.

Vars beskrivning av sin toppforward lyder:

– Teknisk, bra med bollen och med lite stabilitet och regelbundenhet kommer han att bli ännu bättre.

Det återstår att se – det som däremot står klart är att det blir en derbytät division 6-säsong 2019.