Alexander Lundahl gick in på topp tillsammans med sin bror Robin i Edsbruks IF. Det blev succé direkt då Alexander såg till att gästerna tog ledningen med 0–1 på Bruksvallen.

– I första halvlek dominerade vi, menade Edsbruks tränare Sören Karlsson.

Eftersom Edsbruk spelar i sexan och Överum i femman fick Edsbruk en bonusstraff som Adam Grönqvist tog hand om när han satte 0–2 i andra halvlek.

Abbis Bah reducerade dock till 1–2.

– Vi kom in lite i deras långa tjongande, men jag var aldrig orolig, sa Sören Karlsson som fick se Grönqvist fastställa slutresultatet till 1–3 med sitt andra mål för kvällen.

Lagom till finalen på lördag får man tillbaka tunga pjäser som Niclas Andersson och Johannes Berg. Dessutom har Edsbruk rott i hamn det starka nyförvärvet Linus Kasselstrand som spelat flertalet säsonger med Gullringen i bland annat division 3.

– Ett riktigt bra nyförvärv som kan spela på alla positioner. Senast i Gullringen har han varit central mittfältare. Han är även en bra kille som passar perfekt in i vårt gäng, menade Karlsson.

Plogcupens andra semifinal spelas mellan Valdemarsvik och IFK Västervik på torsdag. Samtliga matcher i cupen spelas i Överum.