Båda division 4-lagen, IFK Västervik och Västerviks FF, visade varför de är högst upp i seriepyramiden av kommunens lag när IFK vann det sex matcher långa gruppspelet framför VFF.

– Det var en tuff och lång turnering. Men jag tycker ändå att vi kämpade för varandra i varje match och höll ihop spelet bra hela kvällen, summerade IFK:s Kliton Bakiu.

Och efter semifinalsvinster mot Hjorted/Totebo respektive Edsbruk så var "drömfinalen" ett faktum mellan de två Västerviksklubbarna.

– En final är en final. Då spelar det ingen som helst roll vilket lag som står på andra sidan, konstaterade Kliton.

Men lite speciellt måste det ändå ha varit för guldbollsvinnaren som inte bara besegrade laget han, för ett par veckor sedan, var så gott som klar för. Kliton Bakiu stänkte nämligen in matchens enda mål.

– Vi spelade smart och pressade högt. Känslan var att vi sprang sönder VFF och vann rättvist. Båda lagen hade chanser, men jag tycker nog att vi skapade mest.

Hur nöjd är du med säsongen?

– Verkligen jättenöjd. Både jag och laget har haft en i stort sett perfekt säsong, och att få vinna Tjust Open förstärkte den känslan ytterligare. Individuellt så var guldbollen speciell efter en sådan säsong. Det visar på att man har gjort något bra.

Skytteligan: Nils Alfonsson 4 (IFK), Mohammed Ahmed 3 (GIF), Aiman Hadrous 2 (IFK), Kliton Bakiu 2 (IFK), Adam Dimpker 2 (Edsbruk), Oskar Aronsson-Fasth 2 (Edsbruk), Tom Nilsson 2 (H/T), Jimmy Svensson 2 (VFF), Melvin Svnesson 2 (VFF), Tobias Palm 2 (VFF).