LÄS MER:Här är senaste vändningen

– Nu under frimånaden kommer vi i första hand att jobba på att få in spelare, säger Andreas Andersson från VFF:s sportgrupp.

En av de drivande i arbetet med truppen för 2019 är Ergest Fasko. Han hämtades ju in samtidigt som Bakiu och grundplanen var att de två skulle utgöra VFF:s tränarduo för nästa år. Bakiu försvann men Fasko är kvar.

– Han är hur på som helst för det här uppdraget. Han jobbar själv med att få in spelare och det känns jättebra att ha honom kvar, säger Andersson.

Det var i slutet av förra veckan som VFF gjorde klart med duon men det tog inte lång tid innan Bakiu drog sig ur.

– Ganska omgående hörde han av sig och sa att det inte kändes bra. Det hade gått lite för snabbt.

Hur reagerade ni?

– Det är klart att vi blev lite besvikna då vi var nöjda med det upplägget. Men det har inte varit några hard feelings från något håll utan ett snabbt uppbrott. Känns det fel så är det inte bra för någon att tvinga kvar den personen.

Enligt Andersson kommer man att hitta en lösning där Fasko backas upp i sitt nya uppdrag. Hur det ska se ut och i vilken utsträckning är dock inte helt bestämt.

– Det kan bli en till huvudtränare, det kan bli en assisterande. Vi tittar på lösningar både internt och utifrån, berättar Andersson.