"Nu är det nog kört", "det var det", "nya tag nästa match". Samtliga fraser hördes på läktaren när matchuret tickade upp och förbi 93 minuter. Då ledde gästande Bäckseda med 4–3. Då lyftes en frispark in i Bäcksedas straffområde. Victor Heiskanen gick omkull och domaren pekade på straffpunkten.

– Det var en 50/50-situtation. Vi drog lite i varandra, säger Heiskanen.

Som själv stegade fram för att rädda poängen. Och det gjorde han genom att slå straffen mitt i målet.

– Målvakterna brukar kasta sig så jag kände mig ganska lugn, säger Heiskanen, som slog straffarna under sin tid i Gunnebo IF.

Det var annars dubbla känslor i IFK efter matchen. Glädje, såklart, över en vunnen poäng men också besvikelse över försvarsinsatsen.

– Det här är ett lag som vi ska slå, känns det som. Men de spelar på sitt sätt och gör det bra när de ställer om. Ett fysiskt starkt lag, säger Heiskanen.

Första 15 minuterna var mycket IFK, som nog borde ha tagit ledningen. Istället satte gästerna 0–1 och 0–2 efter 16 och 18 minuter.

– Därefter hamnar vi i deras spel med långa bollar, tyvärr, säger Heiskanen, som inledde matchen på bänken.

När han kom in efter cirka 60 minuter spel stod det 1–4 på tavlan.

Du gick alltså 3–0 idag.

– Haha, ja men det är knappast min förtjänst. Jag var inte så bra när jag kom in.

Vi hoppade över några mål. IFK reducerade till 1–2 genom Anton Westerberg efter fint arbete av Tobias Bertilsson. Precis innan paus sick-sackade sig Bäckseda fram till 1–3 och bara minuter in i andra blev det samma visa till 1–4.

– Vi hamnade för långt ifrån varandra i första halvlek. Det blev som två lag, vi var tvungna att agera, säger IFK-tränaren Fredrik Walfredsson om de justeringar som gjordes under pausvilan.

Christopher Sjöblad kom in för Oscar Ring och under andra halvlek skickades också Heiskanen, Adam Grönqvist och Fabian Ring in. Westerberg pangade in 2–4 med knappa halvtimman kvar och det bäddade för en intensiv IFK-forcering.

– Jäkligt starkt av oss att komma ikapp och ta en poäng, säger Walfredsson.

– Poängen kan visa sig bli viktig, fyller Heiskanen i.

Inbytte Sjöblad vände om och klippte till fram till 3–4 med sju ordinarie minuter kvar. Och länge såg det alltså ut att stanna där. Fram till de allra sista sekunderna då Heiskanen alltså tog hand om straffen på bästa sätt.

– Kliton (Bakiu) är ordinarie straffskytt men han ville inte ta den. Eftersom jag fixade den tänkte jag att ingen kunde skylla på mig om jag missade, ler Heiskanen avslutningsvis.