Listan: Här är kalla och heta listan

22 augusti 2019 12:05

Glödhett

Lindgrens manöver

Inte nog med att Fredrik Lindgren, Sveriges hetaste speedwaysvensk, tog hem rubbet i Målillas GP. Han blev, hårt haltande, även hjälte på ett annat sätt. Hans blixtsnabba och smarta manöver när han på något sätt undvek att köra rakt in i den kraschande Patryk Dudek är fullkomligt suverän. Hur hann han? Snacka om att Lindgren var kvällens huvudperson i Målilla i lördags kväll.

Hett

Slutspelsdags

Speedwaysporten har även hittat sig in på nummer två på vår lista.

Snart börjar kampen om SM-medaljerna i speedway. I år känns det extra spännande (så kanske det låter varje år...). Flera av våra lag i trakten är potentiella guldmakare: Dackarna, Västervik och Vetlanda. Hur kul vore det inte med en final mellan Dackarna och något av de andra Smålandslagen?

Varmt

Sprintern från Hultsfred

Friidrotts-VM är en bit bort. Finnkampen desto närmare. Duellen mellan Sverige och Finland har alltid väckt starka känslor hos mig. Jag kan sitta en hel helg och följa den intensiva kampen, man mot man, kvinna mot kvinna, där varje poäng brukar vara så viktig. Utövarna kan gå bananas av glädje om de kniper femteplatsen (näst sist) före sin kombattant. I år känns det extra spännande när vi har sprintern Wilma Svensson från Hultsfred med i U-landskampen.

Ljummet

Hockey – på sommaren

För mig är det alltid med dubbla känslor hockeysäsongen drar igång i augusti. Att hockeyn startar är detsamma som att vintern och kylan är i antågande. Jag vill alltid hålla kvar den där sommarkänslan så långt det bara går. Å andra sidan är det roligt när det drar igång, att kika in de nya spelarna och få en första hint om vad de är för några och hur pass duktiga de är.

Kallt

Pingistappen

Ni kanske tycker det är lite larvigt, men det här är ändå en personlig lista. Investeringen av ett pingisbord på jobbet har varit klockren. Vi lirar så ofta vi får tillfälle på rasterna. Länge var jag nästan oslagbar, men nu börjar jag vackla betänkligt. Senaste tidens förluster mot kollegorna Micke Karlsson och Haris Dreco svider i pingstarmen. Jag får väl skylla på att vi nu använder en annan, något större, boll. Eh...

Iskallt:

Tränaravhoppet

När tränare lämnar mitt under en säsong väcker det oftast mycket känslor – och frågetecken. Vi har inte alla svaren varför Jonas Karlsson valde att hoppa av sitt uppdrag i VIF-damerna, men det har framkommit med all tydlighet att han inte mådde bra av rådande situation. Tråkigt för honom, tråkigt för föreningen och trist att han ska tvingas fatta ett sådant beslut.

Hett & kallt

Torbjörn Allvin

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Allvin

Ämnen du kan följa