Uppgifter: Backen kan lämna LHC

Almen Bibic kan vara på väg att lämna Linköping HC – trots att han har kontrakt över nästa säsong.

21 mars 2019 13:31

– Jag har tyvärr ingen kommentar, meddelar backen i ett sms till Sporten.

Efter den tunga SHL-säsongen är LHC:s arbete med att bygga om laget redan i full gång. På torsdagen meddelade man att sex spelare lämnar klubben – och nu ser ytterligare en ut att vara på väg bort.

Den skadedrabbade backen Almen Bibic, 25, kan lämna Linköping, trots att han har ett år kvar på sitt kontrakt. Hockeynews.se var först med att rapportera om detta, och enligt vad Sporten erfar stämmer uppgifterna att han är fri att leta efter ny klubb.

Hockeynews.se skriver också att det just nu arbetas för att hitta en ny klubb som kan ta över kontraktet.

– Nej, jag kommenterar inte det. Jag låter det vara osagt just nu, vi får se vad som händer med Almen, säger Niklas Persson till sajten.

Bibic kom till LHC från Rögle i december 2017. För nästan exakt ett år sedan förlängde han sitt kontrakt, som alltså gäller även över 2019/2020.

Den gångna säsongen drabbades Bibic av flera hjärnskakningar vilket medförde att det endast blev 22 matcher i SHL.

– Det är jäkligt orättvist att bedöma Almens säsong i år. Han har haft en jäkla otur med sina hjärnskakningar, så jag lägger inga stora värderingar i det. Han har haft en tuff säsong och krigat på jäkligt bra. Det är en omtyckt lagkamrat, säger Niklas Persson till hockeynews.se.

Utan Bibic har LHC fem försvarare med kontrakt över minst nästa säsong: Lukas Bengtsson, Eddie Larsson, Mattias Bäckman, Simon Lundmark och Anton Björkman. Räkna även med Adam Ginning och nyförvärvet Max Lindroth.

Vad gäller Anton Karlsson är läget fortsatt osäkert.

– Klart att man hade velat spela hockey nu, men det är som det är. Ännu inget som är klart, jag har inget kontrakt någonstans än, säger han till Sporten om läget för dagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Samuel Villius, Per Bergsten