Noll mål i fem mot fem fällde LHC

Försäsongen fortsätter tungt för Linköping HC:s SHL-lag. Mot Malmö föll de efter endast ett mål i numerärt överläge. Resultatet skrevs till 5–1.

3 september 2019 21:09

I LHC:s läger var Mattias Bäckman tillbaka efter att ha fått vila en match senast. Dessutom fick den unga talangen Arvid Costmar testa på SHL-tempot bredvid Robin Johansson och Andrew Gordon.

Det var en hög intensitet från start och relativt jämnt. I mitten av första perioden började dock Malmö ta över mer och mer. De fick ett hårt tryck på mål och till slut kunde inte Linköping hålla emot. Därmed fick Jesper Jensen Aabo öppna upp målskyttet i matchen. Ledningen varade dock inte länge för skåningarna då de drog på sig en utvisning. LHC var effektiva i powerplay och Nick Sörensen fick trycka in kvitteringen. Resten av perioden fortsatte mållös och jämn med lägen för båda lagen. Effektiviteten fanns dock inte riktigt där.

I andra perioden tog Malmö över och hade ett längre tryck. När Linköping fick med sig en utvisning fanns förhoppningen att effektivitet skulle höjas hos laget – istället fick Malmö tre (!) skott på mål i boxplay. I slutsekunderna av det numerära överläget var det istället Malmö som höll pucken inom laget. När de sedan fick med sig två utvisningar efter varandra klarade inte Linköping att hålla emot mer och både 2–1 och 3–1 kom snabbt efter varandra. Det blev stundtals stirrigt i försvarsspelet och LHC-spelarna jobbade mycket en och en. Snart kom också 4–1 och det blev en tung uppförsbacke.

Malmö blev allt starkare ju längre matchen gick och LHC slarvade i försvarsspelet i offensiv zon vilket gjorde det enkelt för hemmalaget att spela sig ur. När 5–1-målet kom i tredje perioden gick luften ur. Därmed blev det ytterligare en tung försäsongsförlust för Linköping.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi