LHC-målvaktens framtidsbesked

Blir det en tredje säsong i Linköping HC för Jonas Gustavsson? "Jag har ingen anledning att vilja vara någon annanstans", säger målvakten.

28 mars 2019 17:30

Ishockeysäsongen pågår för fullt och är inne i sitt allra mest intensiva och roliga skede. Men inte för LHC, som för första gången sedan 2012 missade SM-slutspel.

Som vi berättat tidigare har de allra flesta spelare i truppen även kontrakt över nästa säsong, men där finns ett och annat frågetecken. Ett av dem: målvakten Jonas Gustavsson. Efter två säsonger finns en option i avtalet som gör att båda parter kan bryta och/eller förhandla om.

– Det finns säkert ett datum där också, men helt ärligt har jag inte stenkoll på exakt när det är, säger Gustavsson.

Hur tänker du om framtiden?

– Jag trivs bra, min familj trivs bra. . . så förhoppningen är att vara kvar. Jag har ingen anledning att vilja vara någon annanstans. Sen ska vi självklart snart ta ett snack om det och vi får avvakta vad som sägs där.

– Man vet vad det är för tid på året och det är nu som sportchefer och agenter pratar ihop sig. Jag brukar inte vara den som stressar upp mig så mycket.

Efter många år i Nordamerika flyttade han för ett par år sedan tillbaka till Sverige och hamnade i Linköping. Under den gångna säsongen inledde han lysande i höstas, men i takt med att laget tappade all form fick förstås också målvakten en allt tuffare uppgift.

– När vi kom hem ville vi hitta en bas och en trygghet och det tycker jag att vi har gjort. Sen vill man alltid vara en del av ett lag som är på väg att bygga något bra, säger Jonas Gustavsson.

Hur känns det att ha semester redan nu, förresten?

– Klart att det är så. Det känns tomt och trist. Du blir avundsjuk när du ser att andra fortfarande får göra det som du vill själv göra.

Gustavssons agent Pär Larsson är fåordig om framtiden för målvakten.

– Jag får vara tråkig där och hänvisa alla sådana frågor till Niklas Persson (general managern) och till klubben, säger han.

Persson säger i sin tur:

– Man vet ju aldrig, men min förhoppning och målsättning är att Jonas spelar hos oss även nästa säsong.

För Niklas Perssons del är det förstås annars just nu stort fokus på tränarfrågan för att ersätta sparkade Tommy Jonsson. Han är fortsatt hemlighetsfull och vill inte säga så mycket om läget för dagen, men enligt vad Sporten erfar har klubben under senaste veckan närmat sig en lösning.

Listan med aktuella namn är inte längre lika lång utan har bantats ned till ett fåtal tränare som det nu ska stämmas träff med för vidare diskussioner inom kort.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten