LHC har en hel del att jobba med

Det bästa med säsongens första match för LHC-damerna? "Tja, nu har vi i alla fall premiären avklarad", sa Madeleine Östling, tränaren.

31 augusti 2019 16:21

Då förstår ni säkert att det inte gick något vidare i sommarens första matchinsats. Seriekonkurrenten Djurgården stod för motståndet på Hovet i Stockholm – och Linköping HC föll med klara 0–4.

– Det finns en del att jobba på, men jag hade inte väntat något annat heller. Vi har bara haft två–tre träningar med full trupp och dessutom var det Djurgårdens fjärde match. Det märktes att de var mer samkörda, sa Madeleine Östling.

Något positivt?

– Absolut. Framförallt att vi trots allt blev bättre och bättre. Det var stor skillnad på första och tredje perioden och det tar vi med oss.

Förra säsongen slutade med bitter finalförlust mot Luleå och sedan dess har LHC byggt ett till stora delar nytt lag med fokus på skridskoåkning och attityd. Alla nya – bland andra Isabell Palm, Wilma Tanskanen, Sanna Valkamaa, Haruka Toko och Tori och Zoe Hickel – var med och spelade på lördagen, men ingen utmärkte sig särskilt.

Efter förra årets stora bekymmer med sviterna av en hjärnskakning gjorde också talangen Linnea Johansson sin första match på länge i A-laget.

– Glädjande, sa Östling.

LHC saknade inte lägen, men kom inte närmare än ett skott i stolpen och ett mål som blev bortdömt.

– Bra att få en match och få mer tydliga besked om vad vi behöver gnugga på. Sen ser man också att det blir en temposkillnad mellan träningar och matcher. Men nu har vi i alla fall premiären avklarad och vi vet att det kommer att bli bättre, sa tränaren.

Närmast väntar bortamöte med HV nästa helg i genrepet inför SDHL-starten mot SDE 13 september.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten