LHC agerar inte efter skandalen

Två spelare från Linköpings HC:s samarbetsklubb, Västerviks IK, körde rattfulla under helgen. LHC tar avstånd från skandalen, men låter det inte påverka klubbarnas relation.

2 november 2016 18:02

Spelarna Victor Öhman (nummer 11) och Alexander Pettersson har gått ut med att de, oberoende av varandra, körde bil alkoholpåverkade under helgen som var.

Sedan Västerviks IK tog klivet upp till Hockeyallsvenskan inför den här säsongen, har klubben inlett ett sportsligt och marknadsmässigt samarbete med Linköpings HC. Fredrik Emvall, general manager för LHC, ger sin syn på fyllekörningarna:

– Tråkigt och beklagligt när sånt händer, säger han.

Påverkar det här ert samarbete med VIK?

– Nej, det gör det inte. Det här handlar om två individer som inte har betett sig okej, inte om hela klubben.

Fredrik Emvall berättar att han försökt ta kontakt med VIK:s sportchef Tomas Lind under onsdagen, förgäves.

Det är ännu inte fastställt vilka följerna kommer att bli för Öhman och Pettersson, som tills vidare är avstängda från att spela match.

– Rattfylleri är inte okej någonstans. Det är ändå vuxna män vi har att göra med och då är det eget ansvar som gäller. Även om vägen till allsvenskan gått snabbt för Västerviks spelare, är de förebilder och offentliga personer.

Hur hade du agerat om två spelare i LHC gjort samma sak?

– Jag har faktiskt inte funderat på det, säger Fredrik Emvall efter en lång tystnad.

Som samarbetesklubb, kommer ni ställa krav på att VIK agerar i frågan?

– Det har vi inte funderat på än. Men det här är Västerviks problem, inte vårt problem. Det enda med dem som haft med oss att göra är att vi tagit in Jörgen Karterud som extragubbe i några matcher, och att vi har (Calle) Krantz utlånad till VIK nu.

Vad är LHC:s policy i alkoholfrågor?

– Som sagt, det är vuxna män allihop. Vi kan liksom inte förbjuda dem från att ta en öl eller så, men de vet vad som gäller. Rattfylleri hör inte ihop med att vara förebild som elitidrottsman, säger Fredrik Emvall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Carlsson