KLART: Sex spelare lämnar LHC

Sex spelare lämnar Linköping HC. Backen Chad Billins och James Wright finns bland namnen som lämnar klubben.

21 mars 2019 09:48

Som Sporten berättat tidigare blir det en hel del förändringar i LHC-truppen efter den här säsongen. Nu går klubben ut på sin hemsida med att det är just de sex namn som lämnar.

Chad Billins lämnar efter tre säsonger. Han ska enligt våra uppgifter vara klar för tyska Mannheim.

Fredrik Karlström ska, enligt våra och andras uppgifter, vara klar för Växjö.

Lämnar gör också som väntat James Wright, Daniel Olsson Trkulja, Alexander Karlsson och Kristoffer Gunnarsson.

Den sistnämnda återvänder till Frölunda efter sin låneperiod.

Att sextetten lämnar har varit klart en längre tid och bekräftas nu efter att general managern Niklas Persson haft samtal med samtliga spelare under måndag till onsdag. Det tyngsta namnet är förstås Chad Billins, som under totalt tre säsonger varit en av de ledande backarna och svarat för 89 poäng på 171 tävlingsmatcher.

Till nästa säsong hade han av skattetekniska skäl inte kunnat ansluta förrän senare och det är en anledning till att man nu går skilda vägar. Men det handlar också om att Billins fått ett ekonomiskt bud från Tyskland som LHC inte kan matcha.

James Wright hade ett så kallat optionsår i sitt kontrakt, men det kommer alltså inte att utnyttjas. Att Kristoffer Gunnarsson skulle återvända till Frölunda efter låneavtalet gått ut var bestämt från början.

Därmed har LHC två målvakter, sex backar och elva forwards på kontrakt inför nästa säsong. Ni ser det själva i faktarutan här intill.

På backsidan är Tingsryds Max Lindroth bara detaljer från en övergång och allt talar också för att Adam Ginning blir kvar ett år till. Enligt vad Sporten erfar är siktet inställt på att värva någon mer etablerad toppback, vilket gör att ytterligare någon kan lämna/lånas ut.

Vad gäller forwards jagas i första hand två tänkta toppcentrar, varav förhoppningen är att Derek Roy ska vara en. Ursprungliga planen är också att flytta upp junioren Nikola Pasic i A-truppen för att vara med och konkurrera.

Fakta

De har kontrakt med LHC

Målvakter: Jonas Gustavsson, Jacob Johansson.

Backar: Lukas Bengtsson, Almen Bibic, Anton Björkman, Mattias Bäckman, Eddie Larsson, Simon Lundmark.

Forwards: Jimmy Andersson, Adam Brodecki, Andrew Gordon, Filip Karlsson, Sebastian Karlsson, Broc Little, Olle Lycksell, Dan Pettersson, Johan Södergran, Nick Sörensen, Joe Whitney.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marcus Nyenger, Per Bergsten