"Det är helt enkelt för dåligt"

Tillbaka i Oskarshamn. Som förlorare 2–3 mot nykomlingen var en ny smäll för Olle Lycksell och LHC.

19 oktober 2019 20:46

– Tyvärr släpper vi till lägen och mål som inte får hända trots att vi snackat mycket om just sådana situationer. Det är helt enkelt för dåligt, sa 20-åringen.

Han suckade.

Det har blivit ett antal år i Linköping, men på sitt sätt är det förstås fortfarande Oskarshamn som är hemma och det var ett speciellt möte med nykomlingen och moderklubben. 

Men det blev inget att minnas för honom heller.

Förlust i bottenmötet och därmed är LHC tabelljumbo i SHL-hockeyn igen.

– Det var lite extra nervöst och speciellt, det får jag erkänna. Det var en hel del bekant folk på läktaren. På det sättet var det kul att spela, förutom att vi inte vann, sa Olle Lycksell.

 

När laget inlett oväntat svagt har annars 20-åringen startat oväntat starkt med topplacering i den interna poängligan och flera mer eller mindre avgörande insatser. Det är förstås bra att ha med sig när kontraktet går ut till våren och när det inom kort är dags att diskutera en förlängning.

Helt klart är att LHC vill skriva nytt med succéforwarden.

Det bekräftas av general managern Niklas Persson.

– Vi är så klart nöjda med hans utveckling och ser gärna att han spelar hos oss nästa säsong, sa Persson.

Har ni börjat prata kontrakt?

– Nej, inte än.

Olle Lycksell, som är draftad av Philadelphia i NHL, sa själv:

– Det är lite tidigt att prata om det nu. Jag håller alla dörrar öppna så får vi se vad som händer.

 

Lördagens stora snackis var förstås att någon i LHC-klacken tände en bengal före nedsläpp, vilket innebar att hallen fick utrymmas och matchstarten fick flyttas fram i en halvtimme.

LHC-spelet när den väl kom igång?

Inte lika mycket att snacka om.

Adam Helewka och Andrew Gordon fixade visserligen ledning två gånger om i första perioden, men spelet såg mest rörigt ut och i andra perioden tilläts hemmalaget vända efter mål av Nicklas Heinerö och Simon Despres. Det innebar att LHC var tvunget att forcera under slutperioden, men särskilt många riktigt heta chanser blev det inte. Broc Little hade den bästa, men Tex Williamsson räddade.

– Återigen en andra period som var alldeles för dålig.  Sedan spelade vi okej efter det, men de samlade ihop sig som ett igelkottsförsvar och höll emot. Vi kan inte släppa till så många sköna lägen dessförinnan. Nu var det som om det speglade hela matchen, sa Olle Lycksell.

Hur mycket påverkade den försenade matchstarten?

– Nja, det är inget man är van vid, men det var samma sak för båda lagen. Så det kan vi inte skylla på.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten