LFC-stjärnan vill sänka gamla klubben

För LFC:s offensiva kvicksilver Mimmi Larsson är Eskilstuna inte bara Eskilstuna. Inte heller är Tunavallen bara en i mängden av snart oräkneligt många plastgräsmattor på svensk mark.

21 juli 2019 18:04

Här gjorde hon tre säsonger, mellan 2016–2018, och var Eskilstunas bästa målskytt.

Här gjorde 25-åringen två avgörande mål i sin debutmatch mot Djurgården.

Här spelade Mimmi Larsson inför 6 312 åskådare mot Göteborg.

Riktigt så många lär det inte bli ikväll – men minnesvärt lär det bli ändå, när hon inte ska gå till hemmalagets omklädningsrum.

– Klart att det blir väldigt speciellt. Sedan hade vi dem borta i en träningsmatch i januari (slutade 1–1) så det är skönt att ha fått testa på det en gång, om än bara litegrann.

Pojkvännen Markus bor fortfarande kvar i Eskilstuna och hon vågar inte lova att det blir det sedvanliga målfirandet om hon lyckas näta.

– Jag har faktiskt inte tänkt på det. Vi får se. Jag hade tre väldigt bra år där, men självklart hoppas jag på mål. Det hade varit superkul, säger Larsson med brett leende.

I Eskilstuna blev det 33 mål på 66 matcher och i Linköping har det blivit tre mål på sex matcher.

I VM?

Inte ett enda.

Mimmi Larsson fick spela – men bara 24 minuter.

– Det var ändå en fantastisk upplevelse och när vi kom hem för drygt en vecka sedan var det svårt att helt gå ur den bubblan.

Hon tillägger:

– För egen del är det... svårare. När det går bra för laget är det verkligen superkul. Men någonstans är det klart att man alltid önskar mer speltid.

Så en spelsugen Mimmi?

– Absolut är jag det. Höstsäsongen i damallsvenskan blir lång och jag känner mig väldigt laddad för det.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer