"Ska man samla en serie av matcher är det ingen bragd i svensk herrfotboll som slår landslagets VM-kval från början av hösten 2016 till slutet av hösten 2017", skriver Johan Esk på Dagens Nyheter.

Han nämner tidigare bragder, som Malmö FF och IFK Göteborg i Europa och VM-bronset 1994.

"Ändå är det inget som slår det här. Inget som slår vad de gjort. De där spelarna som euforiskt lyckliga rusar omkring nere på San Siros gräsmatta den magiska måndagen 13 november 2017. En klassisk arena. Klassiska scener. Svenskarna där nere har krigat och sluggat och kämpat sig till 0–0 och till VM. Det var inte vackert men det var en match med rysarnivå av bibliska mått", skriver Esk.

Granqvist hyllas

Expressens Noa Bachner är också inne på att svensk fotboll har överträffat sig själv. Han hyllar inte minst lagkaptenen Andreas Granqvist för hans enorma insats i mittförsvaret på San Siro.

"Han var väsensskild. Förmodligen världens bästa spelare under just den 13:e november 2017 medan han avvärjde ett helt land där nere (med god hjälp av sin återigen högpresterande mittbackskollega). När det var tre minuter kvar gick han till väders för 9 582:a gången i kväll. Bollen gick upp i luften och i synfältets högra del såg man den där gula massan röra sig. En minut senare hörde man den. Sedan hörde man den ännu mer. Till slut hörde man ingenting annat", skriver Bachner.

"I kväll bände svenska landslaget på de etablerade lagarna för både tid, rymd och fysiska möjligheter i Milano", skriver Johanna Frändén på Aftonbladet. Även Frändén hyllar Granqvists insats och beskriver honom som "en omutlig mur i 90 minuter plus tilläggstid".

Bragdguldstämpel

Mattias Balkander på Göteborgs-Posten konstaterar att Sverige i kvalet har slagit ut både Nederländerna och Italien – och dessutom slagit Frankrike.

"Vilka ord tycker ni att vi skall använda? Miraklet i Milano? Bragden på San Siro? De svenska fansen sjöng 'vi skall till VM, det skall inte ni' – och jag tror knappt att det är sant. Vi. Skall. Till. VM", skriver han.

Anders Lindblad på Svenska Dagbladet skriver att det utan tvekan är bragdguldstämpel över det svenska landslaget.

"Visst, Sverige har inte vunnit medalj, det är långtifrån samma sportsliga prestation som VM-laget 1994 svarade för (brons i USA), men sättet som Blågult tagit sig till VM på är närmast osannolikt", skriver han.