Kritik mot den nya bandyläktaren

Den nybyggda läktaren på Tjustvallen får skarp kritik för placeringen.

Utsikten från naturläktaren skyms numera av den nya läktaren på Tjustvallen.

Utsikten från naturläktaren skyms numera av den nya läktaren på Tjustvallen.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Bandy2019-11-21 06:00

Inför den här säsongen har det byggts läktare med tak vid bandyplanen på Tjustvallen, ett läktarbygge som inte alla är positiva till.

Christer Andersson har sett bandy på Tjustvallen i över 30 år och är mycket kritisk till läktaren som placerats nedanför den naturliga läktaren på berget. Han har pratat med andra åskådare som håller med om kritiken.

– Innan kunde folk stå och röra sig fritt och, framför allt, man såg otroligt bra över hela planen. Det måste vara en av Sverige finaste med många möjligheter att se på bandy. Frågan är varför ansvariga förstört detta, säger Christer.

Han undrar var hundägare och familjer med barnvagn ska vara. De har tidigare hållit till framför den naturliga läktaren.

– Allt man ser om man står där är ett svart tak.

Christer medger att tanken att bygga en läktare med tak är bra, men han anser att den skulle ha placerats högre upp då det gett mycket bättre sikt över planen och spelet. Då hade folk kunnat stå på den naturliga läktaren också. 

Läktaren som har funnits på andra sidan vid tennisbanan är borta.

– Att stå på översta nivån på nya läktaren ger ingen bra möjlighet att se på bandy. Man kommer cirka en meter upp i luften och det är bara några meter till sargkanten. Jag skulle vilja se ansvarig stå nästan intill hörnflaggan längst ner på läktaren och fråga hur bra han har sett matchen, förutom spel i linje med ena målet, menar Christer.

– Jag kan inte tänka mig att det skulle vara så svårt att flytta läktaren cirka 10–15 meter bakåt och uppåt, för då skulle alla kunna se bra.

Möjligheten att se matchklockan från den nya läktaren är inte speciellt bra.
Möjligheten att se matchklockan från den nya läktaren är inte speciellt bra.
Karta: Tjustvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!