Krasch och VM-seger för Lindgren i Målilla

Fredrik Lindgren kom tillbaka efter en otäck olycka tidigare under kvällen och vann VM-deltävlingen i speedway i Målilla.

Jag kan knappt gå, men jag kan sannerligen köra motorcykel, säger en jublande glad Lindgren i Viaplays sändning efter sin seger.

17 augusti 2019 19:51

Det blev en händelserik kväll i Målilla för Fredrik Lindgren. Svensken vann finalen före danske VM-ledaren Leon Madsen och klättrar i VM-tabellen. Smederna-föraren första GP-seger för säsongen innebär att han ligger femma i sammandraget.

Lindgren fick halta fram till prispallen efter sin seger och tidigare under kvällen var det oklart om han skulle kunna fortsätta.

Tävlingen fick nämligen avbrytas tillfälligt efter en otäck incident i det sjätte heatet då den polska föraren Patryk Dudek med en hårsmån undkom att bli påkörd av Lindgren.

"Ren instinkt"

Dudek körde in i sargen på bortre långsidan, tappade kontrollen över sin motorcykel och blev liggande på banan där Lindgren kom farande. Med liten marginal undvek svensken att köra på Dackarna-föraren utan träffade istället hans motorcykel.

Jag såg att han låg på marken och vi har ju inga bromsar på cykeln, så det var ren instinkt att lyfta upp den och försöka träffa honom så lite som möjligt, säger Lindgren i Viaplats sändning.

Men kollisionen medförde att Lindgren själv föll till marken sedan hans motorcykel stegrat sig. Även australiern Max Fricke kolliderade med Dudek, men alla förare kunde till slut ta sig för egen maskin till depån och efter en paus återupptogs VM-deltävlingen.

"Händelsrik kväll"

Fast sviterna av smällen kände Lindgren av under resten av kvällen.

Jag har ett märke på höften och har lite ont i knät, men annars är det okej.

Lindgren tog en heatseger i grundomgången och vann sedan både sin semifinal och finalen.

Det har varit en händelserik kväll, summerar Fredrik Lindgren.

Lindgren och Dackarna-föraren Jacob Thorssell var de enda svenskarna som tävlade i Målilla. Thorssell, som fick en wild card-plats, knep två poäng och kom sist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Forsell/TT