Jublet får vänta för IFK

Besvikelsen var påtaglig i IFK Västervik efter 2–2-resultatet mot Sommen i den tredje och sista kvalmatchen hemma på Bökensved. "Jag är stolt över grabbarna", säger lagets tränare Fredrik Walfredsson.

27 oktober 2018 16:30

Att det blev 2–2 är svårt att förstå. På slutet forcerade IFK ordentligt.

– Jag tror att vi har tre jättelägen bara under sista fem minuterna, suckar Walfredsson.

Säsongen har varit en framgångssaga – men jublet låter sig väntas på.

– Vi gick igenom serien på ett jättebra sätt men tvingas ändå kvala. Nu tar vi fem poäng i kvalet men det är ändå inte klart när vi spelat färdigt, det är lite synd, fortsätter han.

Walfredsson fick se sitt lag hämta upp underläge två gånger i matchen mot Sommen. Gästerna tog ledningen i sitt enda anfall i första halvlek.

– Det kändes inte ens som en chans. Och deras andra mål är visserligen ett jäkligt snyggt skott men tungt att åka på.

Precis. IFK började andra halvleken bra och det var på intet sätt ologiskt att Aiman Hadrous kunde stöta in Tim Håvestams inspel efter ungefär en timmas spel. Däremot var det lite ologiskt att Sommen återtog ledningen strax därefter. Men IFK gav sig inte denna eftermiddag.

– Jag är stolt över grabbarna hur de jobbar sig tillbaka, säger Walfredsson.

Håvestam försökte och försökte och till slut fick han den yta han så väl sökte och behövde. Fri med målvakten rullade han behärskat in kvitteringen. Dessförinnan hade såväl Kliton Bakiu som Victor Heiskanen missat klara lägen.

– Vi lyckades pressa dem bra och i andra halvlek hittade vi bättre variation i vårt anfallsspel som bäddade för fler lägen, säger tränare Walfredsson.

Och trots den slutgiltiga forceringen blev det alltså inget segermål och därmed garanterat en plats i division fyra nästa säsong. Kutym är att slutrundan i ett kvalspel eller serie spelas exakt samtidigt. Så var alltså inte fallet här.

– Märkligt. Vi har lämnat in en protest men den kommer det inte att bli något utav, säger IFK-ledaren Christian Jansson.

Den sista matchen i IFK:s kvalgrupp startade klockan 16 och går mellan Anneberg och Bäckseda. Båda lagen har något att spela för. Anneberg kan avancera i form av en av tre bästa kvaltreor medan Bäckseda vinner kvalgruppen om man slår Anneberg. Vid ett oavgjort resultat står IFK Västervik kvar som etta i kvalgruppen och kan då fira – på riktigt. Håll utkik på sajten under kvällen för att få veta hur det gick.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman