Från 1,06 till 0,78 poäng i snitt. Där har ni Jonas Davidssons resultat så här långt efter åtta matcher av elitserien.

Han säger:

– Det är inget att hymla med och jag kan inte skylla ifrån mig. Det har inte varit tillräckligt bra, framförallt inte på hemmaplan. Men vi som hållit på med det här är ett tag vet att det kan vända fort, det gäller att bara se fram mot nästa match och förbereda sig på bästa sätt, inte gå och gräma ner sig efter en dålig tävling.

Artikelbild

| Jonas Davidsson har kört många heat tillsammans med brorsan Daniel. Så blir det också mot Vetlanda på tisdagskvällen.

Han säger dock att den enda hemmaförlusten så här långt, mot Västervik, sved extra hårt.

– Ja, vi förlorade med fyra poäng och jag tog bara en. Den förlusten får jag helt klart ta på mig. Det ska jag göra bättre.

Han suckar och säger:

– Såna dagar vill man bara gå och gömma sig.

Han erkänner också att förluster av den typen gör att det vanliga livet blir lite annorlunda.

– Ja, man väljer inte att gå och handla på Maxi när det är som mest folk. Så är det. Kanske är det bara inbillning, att man tror att folk ska tycka och tänka en massa saker som att man är helt oduglig när man haft en svag tävling. Jag tror kanske inte att folk som känner igen en tänker så, men man får själv den känslan och det är alltid jobbigt.

Så efter en bra match går du och handlar när det är som allra mest folk istället?

– Lite så, då kan det bli att jag åker flera dagar i rad (skratt). Nä, skämt åsido, men det blir lätt att man tar åt sig mer när man bor i stan och på nåt sätt får stå till svars för dåliga resultat. Samtidigt som det är kul att folk kommer fram när det gått bra.

– Men alla vet att det svänger fort i den här sporten, framförallt i elitserien. Har du inte en bra dag så tar du inga poäng. Det är många av toppförarna som också åker på en nolla här och där, marginalerna är så små.

Just att leta efter de små marginalerna är en hemlighet för att det ska gå bra i speedway.

– Det är jämnt, det är tajt och finns inget utrymme för misstag. Men det är ju tjusningen med sport på elitnivå, att man inte kan räkna med någonting. Samtidigt som det är oerhört frustrerande för oss som förare när det stämmer kanon ena dagen och inte alls den andra.

Jonas har åkt speedway på elitnivå i många år. Han fyller 35 i år, men har inga planer på att sluta än.

– Jag har inte tänkts alls på det än. Och jag är nog sån som person att jag inte kan bestämma en sån sak mitt i en säsong. Jag tror att jag senare kommer till en punkt där jag känner att jag är klar, att det får räcka. Men den känslan har inte kommit än i alla fall.

– När det går bra och allt flyter på är det fortfarande riktigt kul att köra speedway.